Input your search keywords and press Enter.

Recital maestra Iva Pogorelića u atriju Dvora

Jedan od najvećih klasičnih glazbenika današnjice, Ivo Pogorelić nastupit će u sklopu glazbenog programa 67. Dubrovačkih ljetnih Igara u utorak 9. kolovoza s početkom 21:30 u atriju Kneževa dvora.

Maestro će izvesti Haydnovu Sonatu u D-duru, Rondo a capriccio Ludwiga van Beethovena, Debussyjevu Pour le piano suitu te Rahmanjinove Glazbene trenutke u drugom dijelu koncerta.

Daroviti umjetnik i pijanist vanserijskog umijeća ili „genije“ kako ga je nazvala slavna Martha Argerich, Ivo Pogorelić glazbu je počeo učiti sa sedam godina, a naobrazbu nastavio na Konzervatoriju Ĉajkovski u Moskvi. Nakon debija 1981. u newyorškom Carnegie Hallu bilježi trijumfalne nastupe u prestižnim koncertnim dvoranama diljem svijeta i nastupa s vodećim svjetskim simfonijskim orkestrima. Svugdje i uvijek kada nastupa, Pogorelićeve zadivljujuće interpretacije potvrđuju originalnost njegova talenta i intelekta. Hvalospjeve kritičara prati i iznimno oduševljenje glazbenih entuzijasta diljem svijeta, pa izvedbe ovog umjetnika na nosačima zvuka bilježe najbolju prodaju među klasičnim glazbenicima uopće. Poznat kao veliki humanitarac, prvi je pijanist kojemu je UNESCO, davne 1987., dodijelio visokocijenjeni naslov veleposlanika dobre volje.

Pretposljednji put maestro Pogorelić je na Igrama nastupio 2011. godine što je nakon 26 godina pauze bio njegov veliki povratak na Igre praćen nevjerojatnim interesom publike, baš kao što je slučaj bio s koncertom lani, a očekivano i ove godine jer su ulaznice već odavno rasprodane.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *