Input your search keywords and press Enter.

Reagiranje na priopćenje KLGB Srđ je Grad na temu Grabovice

S ciljem potpunog i točnog informiranja javnosti, a nastavno na priopćenje KLGB Srđ je Grad “Zatvorite Grabovicu”, povjerenica Vlade Republike Hrvatske Nada Medović uputila je priopćenje u kojemu je između ostaloga istaknuto kako se ni u jednom trenutku nije odustalo od provođenja odluka i aktivnosti vezanih uz zbrinjavanje otpada na području Grada Dubrovnika i susjednih općina. Tekst priopćenja prenosimo u cjelosti:

Nastavno na priopćenje KLGB Srđ je Grad „Zatvorite Grabovicu“ smatram da je potrebno pojasniti aktivnosti koje sam poduzela u provođenju Odluke Gradskog vijeća o davanju suglasnosti vezanih za zbrinjavanje otpada, Klasa: 363-01/16-09/26 Urbroj: 2117/01-09-16-4., donesene na 25. sjednici od 19. i 21. prosinca 2016. godine.

Dana 8. veljače 2017. godine od Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu zatražila sam kronološki slijed poduzetih aktivnosti vezanih uz saniranje odlagališta na Grabovici sukladno Odluci Gradskog vijeća, plan i nositelje aktivnosti te financijske obveze Grada Dubrovnika, kako planirane tako i one koje je nužno planirati u cilju provođenja iste.

Dana 25. veljače, održala sam sastanak s pročelnikom Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu gospodinom Markom Miljanićem, savjetnicom za gospodarstvo gospođom Suzanom Kosović i direktoricom Čistoće gospođom Natašom Gabričević, na kojem sam od zaduženih osoba zatražila da postupe krajnje odgovorno u provođenju Odluke Gradskog vijeća. Pročelnik Miljanić i direktorica Gabričević izvijestili su me o poduzetim aktivnostima i rokovima provođenja Odluke.

Iz navedenog je razvidno da sam krajnje ozbiljno pristupila provođenju Odluke Gradskog vijeća i realizaciji pripremnih radnji za postupno postizanje konačnog rješavanja zbrinjavanja otpada Grada Dubrovnika.

Moja nazočnost sastancima 7. i 25. veljače 2017. godine, ni u kojem slučaju ne znači odustajanje od provedbe Odluke Gradskog vijeća glede problematike zbrinjavanja otpada , a još manje prekoračenje ovlasti koje kao povjerenica Vlade Republike Hrvatske imam. Uostalom, zdravlje svih naših sugrađana u ovom razdoblju za koje sam imenovana uvijek će mi biti na prvom mjestu.

Osobe zadužene za komunalnu djelatnosti redovito prate stanje na terenu, a tvrtka Čistoća d.o.o. provodi sve potrebne aktivnosti za zbrinjavanje otpada, sanaciju i konačno zatvaranje Grabovice prema utvrđenoj dinamici i isključivoj provedbi Odluke Gradskog vijeća Grada Dubrovnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *