Input your search keywords and press Enter.

Razotkrivanje: Ivana Pegan Baće – Vodi mene

Audio instalacijom „Vodi mene“ u sklopu projekta „Grad kandidat: Razotkrivanje“ u dubrovačkom javnom prostoru intervenirat će Ivana Pegan Baće.

Prolaznici će za vrijeme posjeta lokaciji dobiti audio player, izabrati jezik i vodiča kako bi šetajući i razgledavajući mogli poslušati tekst u kojem se nižu pozivi na različite radnje i kojim se nastoji promijeniti način na koji posjetitelj gleda i vidi prizore grada i ljudi oko sebe.

U formi audio vodiča tekst se nudi na 13 jezika (hrvatski, engleski, turski, njemački, talijanski, španjolski, ruski, francuski, kineski, rumunjski, slovenski, arapski, norveški) i snimljen je u suradnji s izvornim govornicima i prevoditeljima.

U realizaciji projekta „Vodi mene“ Ivane Pegan Baće sudjelovali su: Natasha Daldon, Lucija Podić, Lucia Emanuele, Mila Kesovia, Alberto Frka, Marica Matuško, Xue Liu, Barbara Buble, Sanja Savin, Tanja Baletić, Iva Perić i Ivana Penjak.

Dubrovačkoj javnosti ovaj će se rad predstaviti u nedjelju 17. siječnja 2016. na plaži u uvali Lapad od 14 do 16:30 te u gradu ispred Kneževog dvora od 17 do 20 sati.

O umjetnici:

Ivana Pegan Baće rođena je 1971.godine u Doboju. Diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1996. godine. Bavi se kiparstvom, fotografijom i videom. Živi i radi u Dubrovniku. Realizirala je niz samostalnih i sudjelovala na više skupnih izložbi poput: Grad je mrtav. Živio grad!, 2014.; Galerija Podroom, Beograd; Passing memories, Galerija Rampa, Usti nad Labem, 2013.; Istočno od (K)raja, Lazareti, Dubrovnik, 2012.; Nitko nije siguran, Porečko Anale, Poreč, 2012.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *