Input your search keywords and press Enter.

Raštio na pomorskom dobru

Tvrtka “Importanne Resort” d.o.o. je obavijestila javnost da nije ona postavila tablu s upozorenjem: “privatno vlasništvo – prilazak zakonom zabranjen”

http://www.dubrovniknet.hr/novost.php?id=70394

Misli se na tablu, koja se u utorak, nalazila na obalnom putu između kupališta Levanat i uvalice Gustijernica (kod ville Elite).

Udruga “Divlja liga vaterpolo” prihvaća takvo negiranje tvrtke “Importanne Resort” d.o.o., ali podsjeća da je navedeni obalni put s nizom pripadajućih skala, izgradila udruga “Divlja liga vaterpolo” 2013. godine, upravo zato jer je tvrtka “Importanne Resort” d.o.o., od 2007. godine do 2013. godine, opstruirao građanima pravo na stalan, neometan i neograničen kopneni pristup uvalici Gustijernica.

Tako danas, do uvalice Gustijernica, svatko može doći jedino tim obalnim putem, jer je veliki dvokrilni raštio, kod ville Elite stalno zaključan.

Međutim, taj se raštio, većim dijelom nalazi unutar zone pomorskog dobra, a na priloženim fotografiama se vide “lomne” točke “9” i “10” granice pomorskog dobra, koje su geodeti 2013. godine označili prilikom iskolčenja.

Ono što je bitno svakom građaninu znati jest činjenica, da se krilo tog raštila (desno na fotografijama), kompletno nalazi unutar zone pomorskog dobra i da je svatko ovlašten odstraniti cilindrični uložak brave na tom krilu raštila, kako bi pristupio u uvalicu Gustijernica.

Za udrugu DIVLJA LIGA VATERPOLO
Igor Legaz

vezani članak – ovdje!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *