Input your search keywords and press Enter.

RASTE POTRAŽNJA NA KINESKOM TRŽIŠTU ZA HRVATSKOM I DUBROVNIKOM

Novinari Travel Channel China u Gradu snimali kamenice, barbjera Čikata, zidine…
U Dubrovniku od jučer boravi ekipa kineskog TV kanala Travel Channel koji ima 750 milijuna gledatelja,. Riječ je o satelitskom kanalu putem kojeg se promoviraju turistička odredišta diljem svijeta, a od konca travnja sve do lipnja bit će emitirane i emisije snimljene u Hrvatskoj i Dubrovniku. U okviru svog posjeta Hrvatskoj , kineski novinari obišli su Plitvice, Brač, Zadar , Split, Ston i Dubrovnik , odnosno gradove koji će biti dio buduće ture za kineske turiste koju postavlja jedan od njihovih najvećih tour – operatora GEG Travel koji na svojoj web-stranici ima i program sa slikom Dubrovnika. http://www.goeugo.com/index.html
Kineska TV ekipa i voditelji , oduševljeni su Hrvatskom i Dubrovnikom, malostonskim kamenicama i drugim atrakcijama koje su tijekom svog boravka vidjeli. Snimljeni materijal iz Dubrovnika – Franjevačka apoteka, brijačnica Hrvoja Čikata,zidine, stara gradska jezgra sačinjavat će jednosatnu emisiju koja će se emitiriti na ovom vrlo gledanom kanalu, putem kojega će kineski gledatelji također moći i kupiti paket-aranžman za posjet Hrvatskoj. Važnost posjete TV ekipe kineskog Travel Channela Hrvatskoj i Dubrovniku iznimno je velika jer je riječ o vrsti promociji koja obuhvaća ogroman dio kineskog emitivnog tržišta , posebno jer će emisije biti reprizirane više puta tjedno.
Vjerujemo da će i ovaj novinarski posjet Dubrovniku donijeti dodatnu popularnost u Kini, čiji je emitivni turistički kapacitet zaista ogroman, a sve su prisutniji i u našoj zemlji. U Dubrovniku je lani bilo oko 9 tisuća kineskih gostiju ili 55 posto više nego 2013. godine. Važno je također istaknuti da su prvi kontakti u vezi posjeta novinara Travel Channela Dubrovniku ostvareni na turističkom sajmu održanom u studenom u Shanghaiu na kojem su TZ grada Dubrovnika i TA Gulliver Travel imale zajednički štand.

Jelka Tepšić
TZ grada Dubrovnika