Input your search keywords and press Enter.

Raste broj korisnika gradskih subvencija za podstanarstvo, najviše četveročlanih obitelji

Nova mjera subvencioniranja podstanarstva svim dobnim skupinama Grada Dubrovnika uspješno se provodi i u prvom kvartalu ove godine, a trenutno obuhvaća 113 korisnika. U mjesecu travnju za ovu svrhu isplaćeno je 142.200 kuna.

Najveći broj korisnika, njih 77, su obitelji s dvoje ili više djece, koje zahvaljujući ovoj mjeri mjesečno od Grada primaju 1.500 kuna subvencije. Tročlanih kućanstava je 26, dok subvencije ostvaruju i pet dvočlanih obitelji te isto toliko samaca.

Ovisno o socijalnom statusu i broju članova kućanstva, mjesečne subvencije kreću se u rasponu od 500 kuna za samce, 700 za dvočlano, 800 za tročlano kućanstvo i 1500 kuna za četveročlane obitelji.

Podsjetimo, ova mjera uvedena je na prijedlog gradonačelnika Andra Vlahušića i nadopunjuje prethodnu mjeru subvencioniranja podstanarstva za mlade do 35 godina života. U primjeni je od 1. studenog 2015. godine.

Uz navedeno, dosadašnjim mjerama Socijalnog programa Grada Dubrovnika subvenciju troškova najamnine ostvaruju i korisnici zajamčene minimalne naknade, te umirovljenici podstanari s prihodima do 1800 kuna.

Petar Ipšić, Grad Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)