Input your search keywords and press Enter.

Raguž: Sva vozila za opskrbu moraju napustiti povijesnu jezgru do 9.30

Zamjenik gradonačelnika Željko Raguž, voditelj Službe komunalnog redarstva Pero Šimunović i direktor tvrtke Sanitat Vedran Kunica održali su sastanak s predstavnicima najvećih dobavljača i koncesionarima za opskrbu trgovina i građana unutar povijesne jezgre Grada Dubrovnika.


Tema sastanka bila je poštivanje odredbe Odluke o komunalnom redu koja se odnosi na prometovanje karića i elektrovučnih prijevoznih sredstava. Izmjenama i dopunama Odluke prometovanje u razdoblju od 1. svibnja do 1. listopada dozvoljeno je od 5.00 do 9.30 sati, te poslijepodne do 17.00 do 19.00 sati.

Zamjenik Raguž upozorio je da će se svako kršenje ovih odredbi sankcionirati, a kompromisno je dogovoreno da će se u razdoblju od 10 do 12 sati, ukoliko je zbog objektivnih okolnosti to nužno, samo jednom vozilu dozvoliti ulazak u povijesnu jezgru, o čemu će koncesionari postići međusobni dogovor.

Predstavnici dobavljača i koncesionari spremni su uskladiti poslovanje i početak opskrbe s Pila i Ploča započeti što ranije tijekom jutra. Za potrebe dostavnih vozila osigurat će se mjesta za parking na dijelu između Gimnazije i pretovarne zone na Pločama inače rezervirana za iskrcaj gostiju, a djelatnici Sanitata će u tom periodu velike turističke autobuse preusmjeravati na Pile. Na taj način  izbjeći će se gužve koje u periodu od 8 do 10 sati nastaju na Pločama.

Zbog prikladnijeg izgleda istočnog ulaza u povijesnu jezgru na području pretovare zone postavljen veliki paravan, dok će se za nadzor poštivanja Odluke o komunalnom redu povećati broj komunalnih redara. Od kioska do taksi stajališta postavit će se nekoliko novih stupića za zabranu parkiranja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)