Input your search keywords and press Enter.

Radni sastanak delegacije Beyoglu i Dubrovnika

U petak je u hotelu Hilton Imperial održan radni sastanak dubrovačkih turističkih djelatnika i delegacije općine Beyoglu (Istanbul) kojeg su predvodili gradonačelnici Andro Vlahušić i Ahmet M. Demircan.

Delegaciju turskog grada prijatelja Dubrovnika od 2015. godine činili su i turski tour-operatori, dok su iz Dubrovnika sastanku nazočili predstavnici više hotelskih kuća i Zračne luke.

Sastanak je otvorio gradonačelnik Vlahušić zahvalivši delegaciji općine Beyoglu, posebno gradonačelniku Demircanu na suradnji i pomoći u prethodnom razdoblju naročito na angažmanu pri uspostavi izravnog leta Istanbul – Dubrovnik. Gradonačelnik Vlahušić izrazio je uvjerenje da će sastanak donijeti daljni razvoj suradnje između turskih i dubrovačkih gospodarstvenika.

Gradonačelnik Ahmet M.Demircan zahvalio je dubrovačkom gradonačelniku na mogućnosti daljnjeg razvoja suradnje i gospodarskih veza između dvaju gradova.

Uvodnu prezentaciju o turističkoj ponudi grada Dubrovnika održala je direktorica TZ grada Romana Vlašić, a sastanku je nazočio i pročelnik Ureda za poduzetništvo, turizam i more Vlaho Margaretić.

Predstavnici turskih tour-operatora Ani Tour, Pronto Tur, Kappa Tur, Turistica Tur, Vip Tur, Andiamo Tur i Tourismo grup predstavili su svoje kompanije i najavili postavljanje novih programa za Dubrovnik, a nekolicina je istaknula kako već surađuje s lokalnim agencijama i hotelijerima.

Među dubrovačkim hotelijerima su bili direktor Rixos Libertasa Ayhan Basci i njegov zamjenik Savas Inalpolat , direktorica prodaje hotela Pucić Palace Mirjana Kovačević i predstavnik vlasnika Kemal Bulent Kalender, direktorica prodaje Hilton Imperiala Katarina Dumančić, voditeljica ugovaranja kapaciteta ALH hotela Sanja Vuletić, Vlaho Kmetović iz grupacije Valamar Hotels & Resorts, direktorica Ville Dubrovnik Mirna Sražičić i regionalni financijski direktor Dogus grupe Cem Ecevit, a u ime Zračne luke Dubrovnik sastanku je nazočio Miho Miljanić.

Nazočnima se obratio i direktor dubrovačke ispostave kompanije Turkish Airlines, Sadretin Tuncer istaknuvši važnost uspostave direktnih letova iz Istanbula koji će se odvijati tijekom cijele godine.

Sastanak je iskorišten za razmjenu kontakata i upoznavanje potencijalnih partnera, a gradonačelnici su najavili gostovanje grada Dubrovnika u turskom Beyoglu polovicom mjeseca studenog uz veliki koncert i daljnje poslovne sastanke poslovnih subjekata iz dvaju gradova. „To će biti – kazao je gradonačelnik Vlahušić – „iskaz dubrovačke solidarnosti turskoj borbi protiv terorizma“, a gradonačelnik Demircan izazio je svoje zadovoljstvo što će ugostiti Dubrovčane jer kako je kazao „to će biti još jedna sjajna prilika za osnaživanje naše suradnje i prjateljstva“.

Zahvaljujući uspostavi izravne avio-linije iz Istanbula, Dubrovnik je od siječnja do polovice rujna zabilježio povećanje od 21 posto u broju dolazak turskih gostiju u odnosu na isto razdoblje prošle godine , a očekuje se i daljnja pozitivna ostvarenja s obzirom na izravni cjelogodišnji let iz Istanbula.

Jelka Tepšić, voditeljica Odjela za komunikacijske taktike, TZ grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *