Input your search keywords and press Enter.

Radionice o volonterstvu u OŠ M. Getaldica

Jučer je započela prva od ukupno pet radionica za učenike i učenice OŠ Marina Getaldića.

Radionice “Biti volonter”u sklopu projekta lokalnog volonterskog centra “DU, you volunteer?”provodi voditeljica projekta Sandra Dubravčević. Jedan od partnera na ovom projektu je OŠ Marina Getaldića.

Učenici su kroz današnju interaktivnu radionicu naučili definiciju volonterstva, tko može biti organizator volontiranja, a tko volonter te kako mogu volontirati mlađi od 15 godina.

Predstavljen im je i rad Volonterskog centra Dubrovnik, glavnog programa Udruge za razvoj civilnog društva Bonsai.

Posljednjih godina škole preuzimaju aktivnu ulogu u poticanju i razvoju školskog volontiranja. Brojni su primjeri osnivanja školskih volonterskih klubova. Učenici OŠ M.Getaldića su se upoznali s aktivnostima volonterskih klubova diljem Hrvatske čiji su članovi njihovi vršnjaci. Jedan od navedenih školskih klubova je i Lapadsko srce iz OŠ Lapad koji su dobitnici prošlogodišnje nagrade Otisak srca za volonterstvo u osnovnoj školi.

Cilj radionica”Biti volonter” koje će se odvijati u OŠ Marina Getaldića do kraja veljače je senzibiliziranje učenika za volontiranje. Volonterstvo je osnova koja omogućuje građanima aktivno sudjelovanje u društvenim procesima. Uključivanje djece u volonterske aktivnosti odličan je način da djeca postanu produktivni i aktivni članovi zajednice u kojoj odrastaju. Kroz takav angažman djeca razvijaju i jačaju svoje razumjevanje za društvene probleme i razvijaju socijalne vještine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *