Input your search keywords and press Enter.

Radionica o nenasilju za učenike od 5 do 8. razreda

Na Dan žena, 8. ožujka, učenici od 5. do 8. razreda Osnovne škole Antuna Masle u Orašcu sudjelovali su u radionici o nenasilju koje su održale predstavnice Udruge za razvoj civilnog društva Bonsai, Anja Marković i Katarina Capor u sklopu projekta “Volontiranjem protiv nasilja”.

Nadovezavši se na radionice o volontiranju održane u studenom 2016. godine, učenici su se upoznali s pojmom i vrstama nasilja, naročito onih oblika koji su, nažalost, općeprihvaćeni te se vrlo često u društvu ne prepoznaju kao nasilje.

Predstavnice Udruge Bonsai učenike su naučili razlikovati sukob od nasilja, žrtve od nasilnika. Ukazano im je na moguće posljedice nasilnog ponašanja te na načine njihovog prepoznavanje i rješavanja u svakodnevnom životu.

Nakon današnje edukacije učenici će nastaviti aktivno pratiti pojavne oblike nasilja i sukoba u bližoj i daljoj okolini zajedno sa sugestijama kako navedeni sukob nenasilno riješiti. Kroz travanj i svibanj održat će se i radionice planiranja volonterskih akcija koje za cilj imaju povezati nenasilno djelovanje s volontiranjem.

Nositelj projekta “Volontiranjem protiv nasilja” je Udruga MI iz Splita dok je partner na projektu Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai, OŠ Pučišće, OŠ Stobreč i OŠ Antuna Masle u Orašcu. Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)