Input your search keywords and press Enter.

Radionica MO Bosanka

Građani MO BOSANKA predložili projekte koji su potrebni njihovom mjestu

Nakon prve radionice gradskog kotara Pile – Kono, održana je i prva radionica mjesnog odbora ovogodišnjeg ciklusa Participativnog budžetiranja u mjesnom odboru Bosanka, 1. lipnja 2023. u 17:30 sati.

Na prvoj radionici Participativnog budžetiranja za mjesne odbore održana je radionica za MO Bosanka. Na početku radionice građani su saslušali kratko predavanje o samom projektu i procesu participativnog budžetiranja, a zatim su zajednički krenuli sastavljati projektne prijedloge. Podsjetimo, za mjesne odbore građani su u mogućnosti predložiti pojedinačni projekt u vrijednosti do 60.000,00 eura dok je za gradski kotar budžet 120.000,00 eura.

Na radionici građani su timski odlučili razgovarati o prioritetima u svojem mjestu, pa su sukladno tome jedni drugima pomagali oko sastavljanja projektnih prijedloga. Napominjemo, na samoj radionici možete predati prijedlog samostalno ili u grupi sa svojim mještanima.

Predstavnici DURA-e na radionici su pojasnili kriterije za prihvatljivost projektnog prijedloga.

Projektni prijedlog tako mora biti u nadležnosti Grada Dubrovnika, mora se nalaziti u zadanom financijskom okviru po pojedinačnom projektu (uključujući PDV), realizacija projektnog prijedloga mota biti izvediva u 12 mjeseci, u jednoj proračunskog godini od 1.1.2024. do 31.12.2024. (uključujući javnu nabavu). Bitno je da projekti doprinose općem dobru zajednice te su od interesa zajednice, a svaki projektni prijedlog treba biti u skladu s razvojnim strategijama i prioritetima Grada Dubrovnika te ne smije biti vjerske ni političke naravi. Jako je bitno naglasiti da se prijedlog ne smije sastojati od više različitih tematskih cjelina, već mora biti koncipiran kao zaokružen, konkretan projekt/cjelina. Na kraju valja istaknuti kako projekt mora zadovoljiti tehničke uvjete određenog upravnog odjela.

Sljedeća je na redu radionica MO Ljubač, (Mjesni dom Ljubač) koja će se održati danas 5.6.2023. u 19:00 sati.

Podsjećamo sve naše sugrađane kako na radionicama mogu sudjelovati sve punoljetne osobe s prebivalištem na području grada Dubrovnika, uz predočenje važeće osobne iskaznice. Svi naši građani aktivno sudjeluju isključivo u gradskom kotaru/mjesnom odboru sukladno adresi prebivališta. Isto tako možete glasovati za projektne prijedloge koji su u Vašem  gradskom kotaru/mjesnom odboru.

Sve dodatne informacije, kao i raspored termina radionica, možete pronaći na našoj web stranici projekta www.zaboljigrad.hr.

Pozivamo Vas da pratite i naše društvene mreže Facebook, Instagram, Twitter i pridružite se našoj WhatsApp grupi na broj 099/5270870.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.