Input your search keywords and press Enter.

Sekcija botaničkih i školskih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatskog botaničkog društva u suradnji s Rezervatom Lokrum, Institutom za more i priobalje Svečilišta u Dubrovniku i Fotoklubom Marin Getaldić Dubrovnik danas je na Lokrumu organizirala fotoradionicu Makrofotografija u botaničkom vrtu, a povodom petog Tjedna botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki.
Sudjelovalo je 33 učenika osnovnih škola Marina Držića, Lapad, Mokošica i Gruda, te Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića.
Voditelj edukativne radionice o makrofotografiji bio je Igor Brautović, organizatorice Jelena Vlahović i Katija Dolina, a o poslu i zanimljivostima fotoreporterskog zvanja i zanimanja učenicima je govorio Željko Tutnjević, fotoreporter Dubrovačkog vjesnika.
Polaznici fotoradionice su nakon odslušanih savjeta i uputa šetali botaničkim vrtom na Lokrumu i snimali sve što im se učinilo zanimljivim u okviru zadane teme.
Danas do ponoći mogu poslati do 5 najboljih fotografija, a kad prosudbeno povjerenstvo (pr)ocijeni radove najbolji će biti prikazani na izložbi, koja će biti otvorena idućeg tjedna.
Veliku pomoć realizaciji fotoradionice pružila je JU Rezervat Lokrum, ljubazni kapetan i posada m/b Zrinski koji su sudionike prevezli do Lokruma i natrag u Grad.

dubrovacki.hr
foto by Igor Brautović