Input your search keywords and press Enter.

Radioaktivna slušaonica u Narodnoj knjižnici Grad

U četvrtak, 6. listopada, održana je u Čitaonici Narodne knjižnice Grad “Radioaktivna slušaonica” pod vodstvom Nives Madunić Barišić i Tomislava Šameca, a sudjelovali su učenici 4. razreda OŠ Marina Getaldića.

Riječ je o Slušaonici radioigre za djecu tijekom koje se najprije sluša jedna radiodrama, a nakon slušanja učenicima se pokazuje kako je snimljena radioigra (što rade glumci , tonmajstori, redatelji …) te se potom snima i jedna kratka radiodramska scena u kojoj oni sami glume i proizvode potrebne zvukove. Dubrovački osnovnoškolci izradili su radiodramsku scenu na temu Male sirene.

Nives Madunić Barišić urednica je emisija HRT-a “Radioigra za djecu” koja se emitira svake nedjelje od 16:05 na Prvom programu HR-a. To je dramska emisija namijenjena djeci od pet do 15 godina koja radiofonskim sredstvima, a u izvedbi profesionalnih glumaca predstavlja djela suvremenih hrvatskih književnika za djecu i mlade, dramatizacije poznatih klasika dječje književnosti te važne lektirne naslove. Maduić Barišić i tonmajstor Tomislav Šamec upoznali su dubrovačku dječicu s radiodramom te im omogućili zanimljiv i poučan sat medijske kulture.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)