Input your search keywords and press Enter.

Rade Šerbedžija na Lovrijencu uz Miroslava Tadića

Trideset sedam godina nakon igranja Hamleta, Rade Šerbedžija vraća se na Igre i na Lovrijenac, gdje će zajedno s gitaristom Miroslavom Tadićem nastupiti u sklopu popratnog programa „Pisci na Igrama“ u ponedjeljak, 24. kolovoza s početkom u 21:30 sati.

Rade Šerbedžija glumu je diplomirao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a već za vrijeme studija igra glavne uloge u filmovima i kazališnim produkcijama. Njegova ostvarenja Peer Gynta, Don Juana, Georgija, Melkiora, Edipa, Hamleta, Leona i Richarda III. vrhunska su i nezaboravna glumačka ostvarenja. No Rade Šerbedžija, svestran je umjetnik pa je tako napisao i objavio četiri knjige poezije, jednu biografsku knjigu i pet nosača zvuka te postavio i 12 autorskih režija, a uz to i educira mlade glumce. S gitaristom Miroslavom Tadićem, Šerbedžija je snimio dva albuma: „Ponekad dolazim, ponekad odlazim“ i „Imam pjesmu za tebe“, a njihov zajednički koncert u Lisinskom također je zabilježen na nosaču zvuka. Miroslav Tadić veliko je gitarističko ime, a svoje formalno glazbeno obrazovanje stekao je u SAD-u. Snimao je i nastupao u različitim glazbenim stilovima; od barokne i klasične glazbe pa do bluza, jazza i rocka i to s uglednim svjetskim glazbenicima poput Placida Dominga i orkestra losanđeleske opere, Londonskog simfonijskog orkestra, Vlatka Stefanovskoga i drugih. Od 1985. djeluje kao profesor na prestižnom Kalifornijskom institutu za umjetnost u Los Angelesu. Zadnjih godina usmjerio se na razvoj pristupa improvizaciji koja kombinira materijale izvučene iz različitih izvora poput baroka, europske i sjeverno-indijske klasične glazbe, flamenca, istočno-europske folklorne glazbe, bluza, jazza i rocka. Poznat je i po svom pionirskom radu u primjeni elemenata klasičnih i flamenco tehnika za električnu gitaru.

Ulaznice su dostupne su online na internetskim stranicama Igara www.dubrovnik-festival.hr, na prodajnim mjestima u Festivalskoj palači, Multimedijalnom centru Visia, Kulturno-informativnom centru u Luži te jedan sat prije početka izvedbe na blagajni na ulazu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.