Input your search keywords and press Enter.

Pučka pravobraniteljica na sastanku s Gradonačelnikom

Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima susreo se s Pučkom pravobraniteljicom RH Lorom Vidović, koja od 6. do 9. svibnja sa suradnicima boravi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, gdje će se susresti s građanima, organizacijama civilnog društva te predstavnicima tijela javne vlasti.

 

Na sastanku s dubrovačkim gradonačelnikom bilo je riječi o specifičnostima vezanim za život i rad u Dubrovniku. Pravobraniteljicu su posebno zanimali radni uvjeti i ostvarivanje radnih i ljudskih prava, osobito radnika koji pristižu iz drugih zemalja te stanje s liječničkim i medicinskim osobljem u Općoj bolnici Dubrovnik.

 

Zanimali su je ujedno socijalni programi te programi stambenog zbrinjavanja, a gradonačelnik Franković ovom ju je prigodom izvijestio o projektima ‘Dubrovačke stanogradnje’ te projektu kupnje zemljišta na Pobrežju, također s ciljem stambenog zbrinjavanja, posebice mladih obitelji. Izvijestio ju je i o zbrinjavanju socijalno ugroženih obitelji u stanovima u vlasništvu Grada Dubrovnika i problemima s kojim se Grad suočava zbog korisnika koji ne žele napustiti stanove iako je revizijom utvrđeno kako više nemaju pravo korištenja. Također ju je izvijestio i o projektu uređenja prihvatilišta za beskućnike, koji je u tijeku.

 

U prostorima Grada Dubrovnika, kroz razgovor sa savjetnicima pravobraniteljice, građani Dubrovnika koji smatraju da su im ugrožena ili povrijeđena ljudska prava, ili da su diskriminirani, mogli su i osobno iznijeti svoj problem te uložiti pritužbu na postupanje i rad pojedinih tijela obuhvaćenih nadležnošću pučke pravobraniteljice, odnosno državnih, županijskih, gradskih i općinskih tijela te pravnih osoba s javnim ovlastima, a uz njih, u slučajevima diskriminacije, i svih pravnih i fizičkih osoba.

 

 

 

 

Marijana Aksić Vitković
Glasnogovornica Grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)