Input your search keywords and press Enter.

Prvi svibanj – pojačani promet na autocestama

Zbog nadolazećeg produženog vikenda uoči 1. svibnja, već od danas očekuje se pojačan promet na svim autocestama. Pojačan promet očekuje se i tijekom nedjelje u povratku s produženog vikenda. Podsjećamo sve korisnike koji se spremaju na put da je vrijeme proljetnih radova na autocestama, te da su na pojedinim dionicima određena prometna ograničenja. HAC je radi što bolje protočnosti prometa s određenih dionica uklonio velik dio privremenih prometnih regulacija, no zbog tehnologije radova neke privremene regulacije nije moguće ukloniti.

Savjetujemo korisnike da i prije, ali i za vrijeme putovanja kontinuirano prate stanje i uvjete na cesti te da vožnju i putovanje prilagode uvjetima na cesti. Prije putovanja stanje na cestama provjerite na prometnom servisu HAK-a https://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/ ili našoj web stranici www.hac.hr. U slučaju izvanrednih situacija u prometu korisnike ćemo obavijestiti putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Korisnicima je za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefon 0800 0422.

Dionice na autocestama pod prometnim regulacijama gdje su u slučaju prometne nesreće ili izrazito gustog prometa mogući eventualni zastoji:

 

Autocesta A1 Zagreb – Split:

dionica Otočac – Perušić (radovi, smjer Dubrovnik)

zbog radova sanacije prijelaznih naprava na vijaduktu Vršci u smjeru Dubrovnika, promet se vodi dvosmjerno kolnikom u smjeru Zagreba, koja uključuje i tunel Plasinu.

dionica Posedarje – Zadar centar (radovi, smjer Dubrovnik)

zbog radova rekonstrukcije sustava odvodnje, koji trenutno uključuju prekop cijelog kolnika u smjeru Dubrovnika, promet se vodi dvosmjerno na kolniku u smjeru Zagreba koji uključuje zabranu ulaska vozila u čvoru Posedarje za smjer Dubrovnik (obilazan pravac je državnom cestom do čvora Zadar centar).

Obzirom na trenutnu fazu završenosti radova, tijekom jutarnjih sati 01. svibnja očekuje se puštanje prometa kolnikom u smjeru Dubrovnika, a do petka, 03. svibnja očekuje se uklanjanje privremene regulacije prometa u cijelosti na kolniku u smjeru Zagreba.

 

Autocesta A3 Bregana – Zagreb – Lipovac:

dionica Nova Gradiška – Lužani – Slavonski Brod zapad (radovi u smjeru Lipovca)

zbog kompleksnih radova sveobuhvatne obnove kolnika i elastične odbojne ograde na tri dionice u smjeru Lipovca promet se vodi dvosmjerno kolnikom u smjeru Bregane.

 

Autocesta A4 Goričan – Zagreb

dionica Sesvete – Zagreb istok (Ivanja Reka) (radovi na djelu kolnika u smjeru Goričana)

zbog radova sanacije prijelaznih naprava na voznom i zastavnom traku nadvožnjaka HŽ II u smjeru Goričana, promet se na kolniku u smjeru Zagreba vodi s po dvije sužene prometne trake za smjer Zagreb i jednom suženom prometnom trakom za smjer Goričan te dodatno još jednom prometnom trakom za smjer Goričan na kolniku u smjeru Goričana. S obzirom da se u sklopu privremene regulacije pometa koristiti i zaustavni trak za vožnju, molimo korisnike koji idu iz smjera Sesveta za smjer Zagreb (ulazni krak čvora Sesvete u smjeru Zagreba) za pojačan oprez prilikom uključenja na glavnu trasu autoceste s obzirom da će doći do promjene u načinu vođenja prometa. Ujedno, molimo korisnike koji koriste čvor Sesvete kao ulaz na autocestu u smjeru Zagreba da, ukoliko je to moguće, koriste obilazan pravac prema Gradu Zagrebu.

 

Autocesta A6 Zagreb – Rijeka

dionica Vrbovsko – Ravna Gora (radovi, smjer Rijeka)

zbog radova sanacije prijelaznih naprava i sanacije spoja kolnika na vijaduktu Stara Sušica u smjeru Rijeke, promet se vodi dvosmjerno kolnikom u smjeru Zagreba, koja uključuje i tunele Pod Vugleš i tunel Javorova Kosa.

šira zona čvora Orehovica (radovi na krakovima čvora)

zbog radova rekonstrukcije i dogradnje čvora Orehovica, promet se vodi suženim krakovima čvora. Za sav promet zatvoren je silazni krak iz smjera Zagreba u smjeru Rijeka centar/Trsat, a promet se vodi obilaznim pravcem preko susjednih čvorova na autocesti i gradskih prometnica.

Na ostalim dionicama u zoni radova ne očekuje se nastanak zastoja i kolone vozila u postojećoj privremenoj regulaciji prometa.

Sretan put, ugodnu i sigurnu vožnju do odredišta žele Vam Hrvatske autoceste d.o.o.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)