Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima održao je prvi službeni sastanak s novim dubrovačkim biskupom mons. Rokom Glasnovićem i suradnicima, koji je ovom prigodom zahvalio Gradonačelniku i Gradu na suradnji i pomoći u prvim danima njegove službe u Dubrovniku, ističući otvorenost i spremnost za daljnju suradnju.

Na sastanku je bilo riječi o otkupu zemljišta Dubrovačke biskupije u Gospinom polju, za potrebe gradnje buduće multifunkcionalne dvorane, koja bi koristila za sportske i kulturne sadržaje. Kako je naglasio gradonačelnik Franković, gradnjom nove i objedinjavanjem s postojećom sportskom dvoranom Dubrovnik bi dobio najveći dvoranski kompleks u Europi te bi mogao ugostiti veća natjecanja, produžiti turističku sezonu, ali i osigurati svim dvoranskim sportskim klubovima uredne termine za treninge.

Ujedno je izvijestio o napretku rekonstrukcije palače u Ulici Ilije Sarake koju je Biskupija ustupila za potrebe osiguravanja prostora za osnovnu školu u povijesnoj jezgri, a bilo je riječi i o uključivanju Riznice Dubrovačke katedrale u stalnu ponudu Dubrovačke kartice.

Također, razgovaralo se i o pojedinim pitanjima koja se odnose na nekretnine za koje su u tijeku postupci povrata imovine, a u kojima je nužna suradnja Biskupije i Grada, osobito u pogledu predaje u posjed stanova koji su napušteni i u derutnom stanju te zahtijevaju nužne radove sanacije radi sprječavanja daljnjeg propadanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.