Input your search keywords and press Enter.

Prvi ovogodišnji Telemach Dan sporta održan u Župi dubrovačkoj

Partnerstvom Plazma Sportskih igara mladih drugu godinu zaredom, Telemach nastavlja podupirati projekte usmjerene na dobrobit djece i mladih, s jasnim naglaskom na promociju sporta i zdravog načina života

Kao partner najveće amaterske sportske manifestacije u Europi, Plazma Sportskih igara mladih, Telemach nastavlja promicati zdrave životne navike, nastojeći djecu i mlade potaknuti na aktivnosti koje predstavljaju temelj pravilnog rasta i razvoja. Telemach Dan sporta, u kojem će do sredine lipnja u graničaru i atletici sudjelovati djeca osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta u 25 gradova diljem Hrvatske, započeo je natjecanjem u Župi dubrovačkoj, dok će se završno događanje održati početkom ljeta u Zagrebu.

„U Telemachu smo ponosni što i ove godine imamo priliku biti dijelom ove hvalevrijedne manifestacije koja ima za cilj potaknuti pozitivne promjene među djecom i mladima. Osim brojnih općepoznatih koristi za zdravlje, sport nas uči strpljivosti, upornosti i važnosti timskog duha, ali i uvažavanju različitosti, toleranciji i uključivosti pa i u tom pogledu želimo pridonijeti senzibilizaciji mladih. Upravo ove vrijednosti njegujemo u Telemachu pa partnerstvo ovogodišnjih Plazma Sportskih igara mladih predstavlja nastavak jasnog usmjerenja na aktivnosti fokusirane na zdravi način života te djecu kao najveću vrijednost društva“, izjavila je Andrea Šalinović, koordinatorica za evente i sponzorstva Telemach Hrvatska.

Osim dobrobiti za fizičko zdravlje, bavljenje sportom unaprjeđuje cjelokupnu kvalitetu života – doprinosi boljem mentalnom zdravlju, ali i izgradnji socijalnih vještina, što dodatno govori o vrijednosti ove manifestacije koja ispred sportskih rezultata u prvi plan stavlja upravo dobrobit djece. Globalni problem nedovoljne fizičke aktivnosti djece, koji je uzeo maha tijekom pandemije, dodatno potvrđuje važnost ovog događanja.

Usmjerene na usvajanje zdravih navika, Plazma Sportske igre mladih imaju za cilj privući što više djece iz različitih krajeva Hrvatske, neovisno o tome bave li se sportom aktivno ili rekreativno. Nakon Župe dubrovačke u kojoj je održano prvo ovogodišnje izdanje, sljedeći Telemach Dan sporta okupit će djecu s područja Knina, u petak 4. ožujka.

Julija Jerleković
Senior PR specijalist
telemach.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)