Input your search keywords and press Enter.

Prva kuća makaruna i vina u Korčuli

Žrnovske makarune jelo čija se orginalna receptura čuva preko 400 godina.

Žrnovski makaruni su toliko dobri da sve riječi kojima bi opisali bogatstvo okusa, bivaju suvišne. Zato smo odlučili otvoriti prvu Kuću makaruna i vina kako bi ako se nađete na otoku Korčuli i probali. Posebna vještina starih vremena utkana je u spravljanje ovog nedodoljivog korčulanskog jela koje spada u vrijednu gastro baštinu otoka i županije. U prošlosti su bili čest gost na stolovima tadašnje vlastele, Dubrovačke Republike i korčulanske komune. U orginalu se spremaju s mesom govedine.

U kući makaruna i vina moći ćete pronaći i vrhunski Dingač, Postup, Grk ili Pošip neka od naših sjajnih autohtonih sorti.

Žrnovski makaruni su jelo koje se pripremalo od pamtivijeka za vrijeme blagdanskih svečanosti i obiteljskih proslava. Za pripremu su se isključivo koristile namirnice proizvedene u kući: brašno, luk, divljač ili govedina, jaja, sol, maslinovo ulje, rajčice i začinsko bilje, čiji se recept prenosi s generacije na generaciju.

Tako će i “Kuća makaruna i vina” na svom jelovniku svakodnevno, od pomno biranih svježih namirnica, spravljati najukusnije žrnovske makarune koji su pravi must ako ste u posjeti otoku Korčuli.

“Kuća makaruna i vina – Chakula ujedinjuje kreativnu i modernu kuhinju s elegantnim ambijentom i kvalitetnim izborom vina. Okusi hrane istančano su čisti, spravljeni od svježih namirnica, a kuhari vrlo kreativni i spremni udovoljiti svakoj gastronomskoj želji gosta.”

Edita Drušković
marketing and PR manager
Korkyra Media

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *