Input your search keywords and press Enter.

Na popularnom britanskom Channel 4., prva epizoda devete sezone iznimno gledane emisije Travel Man posvećene inspirativnim destinacijama širom svijeta bit će emitirana izDubrovnika i dubrovačke regije. Emisija je na programuvečeras, 21. listopada u 20:30 sati. Omiljeni britanski glumaci TV voditelj Richard Ayoade i komičar Stephen Merchantpremijerno će prikazati kulturno-zabavne sadržaje, široki spektar eno-gastro doživljaja, aktivnog odmora te znamenitosti Dubrovnika i okolice.

Channel 4, koji je uz BBC najgledaniji britanski TV kanal, svom višemilijunskom gledateljstvu predstavit će ljepote naše zemlje. Emitiranje ovog showa doprinijet će daljnjoj prepoznatljivosti Hrvatske na nama važnom britanskom tržištu s kojeg iz godine u godinu ostvarujemo pojačan interes što potvrđuje i rast turističkog prometa od četiri posto u dosadašnjem dijelu turističke godine, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Prikazivanje devete sezone emisije Travel Man, koju prati više od dva milijuna gledatelja u Velikoj Britaniji te koja ima višemilijunski odjek u SAD-u, Kanadi, Australiji i Indijikomentirala je direktorica producentske tvrtke North One TV, Nicola Silk, istaknuvši kako je odabir Dubrovnika u prvoj emisiji dokaz nevjerojatne potražnje za ovom destinacijom na britanskom tržištu. Dubrovnik sadrži idealnu kombinaciju povijesti, kulture i sunčanog vremena te je timesjajan izbor za premijeru devete sezone emisije. Dubrovčani su nas u potpunosti oduševili gostoprimstvom i znanjem o destinaciji te ćemo se sigurno ponovno vratiti u Hrvatsku i nastaviti otkrivati ostala mjesta i gradove, istaknula je Silk.

Travel Man prikazuje najatraktivnije svjetske destinacije poput Barcelone, Beča, Istanbula, a epizoda o Dubrovniku istaknut će ovu popularnu hrvatsku destinaciju kao cjelogodišnje city break odredište za Britance. U sklopu prve epizode Richard Ayoade i Stephen Merchant obilaze lokacije iz serije Igra prijestolja, kušaju stonske kamenice, istražuju padine brda Srđ, odlaze u potragu za kravatom inspirirani povijesnim simbolom zemlje, pridružuju se paunima na otoku Lokrumu, posjećuju kultne hotele te kroz interakciju s lokalnim stanovništvom otkrivaju Dubrovnik kao autentičnu destinaciju raznovrsne turističke ponude.

Romana Vlašić, direktorica TZ grada Dubrovnika potvrdila je veliki značaj ovog snimanja koje, kako je rekla,pokazuje da Dubrovnik kontinuirano ide u korak s trendovima u britanskim medijima. Zahvaljujem cijeloj producentskoj ekipi na ukazanom povjerenju i suradnji koja će donijeti još bolju vidljivost našega grada u Velikoj Britaniji iz koje ostvarujemo najveći turistički promet, zaključila je Vlašić.

 

 

 

 Hrvatska turistička zajednica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *