Input your search keywords and press Enter.

Provodi se stroga kontrola zaustavljanja turističkih autobusa na Pilama, od 1.3. evidentirano 312 autobusa

Sukladno važećoj Odluci o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa i osobnih automobila (8+1) u zoni posebnog prometnog režima, koju je Gradsko vijeće usvojilo u rujnu 2014., od 1. ožujka 2016. započeo je strogi nadzor i naplata zaustavljanja autobusa na Pilama.

Do današnjeg dana evidentirano je 312 autobusa, od čega je u gotovini naplaćeno 235, a od agencija koje redovito podmiruju obveze prihvaćeno je 77 vaučera.

Prometni i komunalni redari vrše nadzor i naplatu svakog dana od 8 do 20 sati. Po jedan prometni i komunalni redar te dva zaposlenika tvrtke Sanitat osiguravat će provođenje odluke te onemogućiti zaustavljanje svim vozilima koje nisu podmirili dugovanja u ovoj godini.

Prilikom provođenja Odluke neće se uzimati u obzir dugovanja iz prethodnih godina. Zabrana se odnosi na registracijske oznake stoga autobuseri moraju biti oprezni kod izbora agencije s kojoj surađuju, jer ukoliko agencija ne plati svoje obveze, njihovom vozilu će biti zabranjeno daljnje zaustavljanje.

Ukupno dugovanje turističkih agencija prema Gradu Dubrovniku iz prethodnih godina premašuje 22 milijuna kuna, a 90 posto tog iznosa čini dug pet agencija: Atlas, Elite Travel, MSC krstarenja, Applicon Tours i Gulliver Travel.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *