Input your search keywords and press Enter.

Prosvjedni skup nastavnika Gimnazije Dubrovnik

Profesori Gimnazije Dubrovnik, članovi Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, na poziv Sindikata su tijekom prvog sata u zbornici održali prosvjedni skup kojim su zajedno s kolegama iz čitave Hrvatske željeli ukazati na neprihvatljiv odnos vlasti prema nastavnicima, učiteljima i obrazovanju u cjelini.

Neposredan povod prosvjedu je mlaka reakcije Ministarstva znanosti i obrazovanja na ovotjedni slučaj nasilja u Elektrostrojarskoj školi u Varaždinu, kada je učenik na satu fizički nasrnuo na profesora.

Izostanak primjerene reakcije je nastavak iste obrazovne politike koja ukida opće-obrazovne predmete u strukovnim školama, a profesorima poručuje da se prekvalificiraju, kao da se srednjoškolskim profesorom postaje putem dvomjesečnog dopisnog tečaja. Nastavak je to iste politike koja visokoobrazovane kadrove u školstvu već 25 godina drži na prosječnoj plaći.

Profesori su ovaj put samo prosvjedovali. Ali, kao što su to pokazali podrškom Cjelovitoj kurikularnoj reformi, profesori imaju daleko veći društveni kapital no što vlast misli. I neće se libiti upotrijebiti ga.

 

Igor  Miošić

Povjerenik NSZSSH

Gimnazija Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.