Input your search keywords and press Enter.

Proslavljen blagdan zaštitnika župe Korčula, sv. Marka

Na dan sv. Marka, 25. travnja, ove godine posebnom svečanom procesijom unutar zidina grada Korčulani su iskazali poštovanje i odanost glavnom titularu katedrale i župe, sv. Marku.

Procesiju je predvodio don Vinko Raguž, župnik župe Uznesenja BDM Dračevo u Bosni i Hercegovini. Osim svećenika Korčulanskog dekanata, svećenika susjednih župa i vjernika u procesiji su po prvi put sudjelovale bratovštine iz župa na otoku (Žrnovo, Pupnat, Smokvica i Blato) na poziv korčulanskih bratovština i time započele jedan novi vid međusobne potpore, suradnje i zajedništva Crkve na otoku Korčuli.

Svečano misno slavlje predvodio je također župnik Raguž, uz koncelebraciju don Frana Kuraje, župnika župe sv. Marka Korčula, i don Željka Kovačevića, dekana Korčulanskog dekanata i župnika župe Svih Svetih Blato, te ostale svećenike.

U propovijedi se župnik Raguž osvrnuo na život sv. Marka ali i na njegov ponos za koji je rekao kako bi svi mi kao kršćani trebali imati kako bi se sa onim svojim „Ja“ mogli izboriti za svoju vjeru. Također je spomenuo i kako nam radosna vijest o Kristovom uskrsnuću treba biti svjetlo koje će nas voditi kroz život.

Proslavu su pjevanjem naizmjence oplemenjivali mješoviti katedralni zbor i zbor mladih župe, predvođeni voditeljima s. Blaženkom Rudić i Ivanom Fabris.

Proslavi zaštitnika prethodila je i duhovna obnova.

Tekst: Đuro Čehovski
Fotografije: Andrea Tedeschi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *