Input your search keywords and press Enter.

Proslava sv. Roka u Lumbardi i Ošljem

U srijedu, 16. kolovoza, župe u Lumbardi i Ošljem slave svoga zaštitnika sv. Roka.

Župa sv. Roka Lumbarda

Župa sv. Roka u Lumbardi slavi blagdan svoga zaštitnika u srijedu, 16. kolovoza. Svečano misno slavlje bit će u 18 sati kojeg će predvodti don Mario Zelenović iz hvarske biskupije, nakon koje će biti procesija mjestom s kipom sv. Roka. Misa će na blagdan biti još u 8 sati, predvodi župnik župe sv. Roka don Vlado Markić.

Uoči blagdana bit će i trodnevnica koju će predvoditi župnik Markić. Trodnevnica će trajati od nedjelje, 13. kolovoza, do Velike Gospe, 15. kolovoza. Trodnevnica će tijekom prva dva dana započinjati u 19 sati, dok će na blagdan Velike Gospe misa biti ujutro u 8 sati jer će navečer u 18 sati povodom blagdana biti svečano misno slavlje i procesija s Gospinim kipom.

Župa sv. Roka Ošlje

Patron župe sv. Roka svečano će se proslaviti i u Ošljem. Svečanost će započeti u 11 sati procesijom u kojoj će se nositi kip sv. Roka, a nakon čega će uslijediti svečano misno slavlje koje će predvodit dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Na misnom slavlju će biskup Uzinić ujedno podijeliti sakrament Potvrde troje mladih iz Ošljeg i Topolog.

Nikša Sentić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *