Input your search keywords and press Enter.

Proslava Međunarodnog dana volontera

Sinoć su u hotelu Lero na svečanoj proslavi Međunarodnog dana volontera dodijeljene nagrade.

Gospođi Faridi Bebi Pažin iz UdrugE skrbnika, bolesnika i prijatelja Alzheimerove bolesti i ostalih demencija – DUSAB, nagradu za volonterku godine – „Vlaho Brangjolica“ i plaketu uručila je zamjenica gradonačelnika, Tatjana Šimac Bonačić. Pobjednica je u emotivnom obraćanju okupljenima zahvalila na uručenoj nagradi, ali i upozorila na probleme s kojima se susreću obitelji oboljelih od Alzherimera i ostalih oblika demencije.

Ove godine nagrada za organizatora volontiranja pripala je Dubrovačkoj udruzi likovnih umjetnika.

Udruga postoji više od 3o godina tijekom tokom kojih je sa svojim članovima organizirala brojne likovne kolonije. Tijekom svog postojanja Udruga se odazivala brojnim humanitarnim akcijama u kojima su se likovni radovi prodavali na dobrotvornim aukcijama ili poklanjali nizu javnih ustanova u našem gradu te su prenosili svoje znanje i iskustvo u likovnom stvaranju. Ove godine sudjelovali su u organizaciji opremanja Hostela Dubrovnik u Vukovaru. Nagradu u ovoj kategoriji, Valteru Kožulu, uručila je predstavnica prošlogodišnjih pobjednika, Martina Barkiđija.

Na ovogodišnjoj proslavi po prvi puta u Dubrovniku, dodjeljena je nagrada za koordinatora volontera. Nagradu je odnio, Tomislav Tomičić, član vijeća SKACA _DU, voditelj zabavne sekcije i operativno – logističke podrške. Koordinira dva najvažnija programa: 72 sata bez kompromisa i Mljet – održivi kamp. Svoje slobodno vrijeme provodi volontirajući i u Caritasu. Nagradu je uručila Jany Hansel, članica Vijeća civilnog društva Grada Dubrovnika. Okupljenima se obratila i Anja Marković, izvršna direktorica Udruge Bonsai koja je prisutnima iznijela važnost uvođenja ove nove kategorije.

U istoj katgoriji nominirana je i Mira Šejtanić, koordinatorica programa u Udruzi Lukjernica.

Nagradu za poseban doprinos razvoju volonterstva dodjeljena je dubrovačkom predstavništvu GRAWE Hrvatska d.d. kojeg je u ovoj kategoriji nominirala Sportska školica – Dubrovnik.

Nagradu predstavnici GRAWEa, Martini Antunici uručio je Dragan Mišković iz optike Van Gogh d.o.o., predstavnik prošlogodišnjih pobjednika.

U istoj kategoriji Udruga za down sindrom Dubrovačko – neretvanske županije nominirala je Radisson Blu Resort – Dubrovački Vrtovi Sunca. Zahvalnicu je preuzeo Antun Vlahović. Sandra Dubravčević, voditeljica projekta lokalnog volonterskog centra, svim predstavnicima spomenutog poslovnog sektora uručila je priručnike „Volontiranje zaposlenika“ autorice Renate Opačak Bebić. Na stranicama spomenutog priručnika kao primjer dobre prakse našla se upravo poslovna grupacija Van Gogh d.o.o.

U drugom dijelu večeri Grad Dubrovnik i dubrovačke udruge pokazale su koliko cijene rad svojih volontera. Zahvalnice su podijelile udruge: DUSAB, Udruga Maro i Baro, Lukjernica, Gradsko društvo Crvenog križa, RODA Dubrovnik, Deša, Zajedno do zdravlja, Futura i Bonsai. Viši savjetnik u Odjelu za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika, Marko Grgurević podijelio je plakete zaslužnim volonterima koji su sudjelovali na volonterskim programima Grada Dubrovnika.

Ovogodišnja proslava rezultat je zajedničkog djelovanja Vijeća civilnog društva grada Dubrovnika i Savjeta za razvoj volonterstva Volonterskog centra Dubrovnik kao i podrške dane od strane Grada Dubrovnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)