Input your search keywords and press Enter.

Proslava Male Gospe u crkvi Gospe od Milosrđa u Gospinom polju

Na blagdan Male Gospe, 8. rujna, svečano misno slavlje u 19 sati u crkvi Gospe od Milosrđa u Gospinom polju predvodit će mons. dr. Ivica Petanjak, krčki biskup. Mise će na blagdana biti i ujutro i to u 4 sata kada će misu predvoditi fra Ante Akrap, profesor sa KBF-a Split, u 5 sati svećenici iz župe Svete Obitelji Mokošica, u 6 sati svećenici iz katedralne župe Gospe Velike, u 7 sati svećenici župe sv. Andrije Pile, u 8 sati svećenici župe sv. Mihajla Lapad, u 9 sati svećenici župe sv. Petra Boninovo, u 10 sati svećenici župe Sveto Križa Gruž i u 11 sati dominikanci iz Samostana sv. Dominika Grad.

Na sam blagdan Male Gospe vjernici mogu dobiti potpuni oprost uz uobičajene uvjete.

Proslavi blagdana prethodi devetnica od utorka, 30. kolovoza, do srijede, 7. rujna. Svakog dana u 18.30 biti će krunica i litanija Majke Božje nakon čega će u 19 sati uslijediti misa s propovijedi. Mise tijekom devetnice predvodit će franjevci Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja Split i profesori na Katoličkom Bogoslovnom fakultetu Split dr. fra Šimun Bilokapić i dr. fra Ante Akrap.

Svakog dana devetnice vjernici će imati priliku za ispovijed.

Kapucini iz svetišta Gospe od Milosrđa pozivaju sve vjernike na sudjelovanje u devetnici i proslavi blagdana riječima: „Tebi dolaze svi što pomoć tvoju prose, i u srcu te svome nose!“

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *