Input your search keywords and press Enter.

Prošla i Generalna…

E sad jedino ne znam što prvo komentirat: generalnu ko ‘generalnu’ ili generalnu ko provu ceremonije otvaranja Igara – jer to su ipak dva posebna kuta gledanja.

Ajmo prvo s generalnom ko ‘generalnom’:

Naučena na silne gužve kod ulaska na tribine, zaštitare koji slijepo slijede ‘zadane naputke’ i ne puštaju te, nema šanse, dok im ‘odgovorni’ ne klimne glavom – sinoć dođem i nađem otvoren ulaz; jedan policajac neđe s bande, čisto reda radi; mjesta dovoljno za sjest bez ikakvog guranja… skoro da nisam promislila jesam li što falila?! Možda je krivi dan? Đe su svi naši sugrađani koji su uvijek rado dolazili gledat generalnu? Ali dobro, bit će radu, kasno im, vruče im, ne vole ove gužve po Gradu… smišljam razne isprike dok čekam početak.
I počne fino državnom himnom lijepo se svi dignu, pa opet sjednu, pa odgledamo 40 minuta programa pa se opet dignemo odslušamo himnu slobodi, pljesak i kraj…

… i cijelo vrijeme imam osjećaj da mi nešto fali! Tiha misa! – jesam li ja u nekom paralelnom svemiru pa generalna izgleda uštogljeno ko i službena ceremonija otvaranja – s razlikom da svi sjedimo dok gledamo umjesto da stojimo na nogama?!

Šokirana sam ne reakcijom publikom – ali doslovce NE REAKCIJOM!

Nitko ni pisnuo nije! Niti jedan jedini komentar?!! Pa ni pozdrav dirigentu, knezu…. To jednostavno nije bilo to… osjećam se prevareno, ko da mi je neko nešto ukro – đe je generalna??? Đe su naši ljudi koji su uvijek znali i pohvalit ali i izviždat ama baš svaku scenu koja bi se stavila pred njih??

A sad o ceremoniji otvaranja:
Bogu hvala opet imamo ‘naše’ Otvaranje: naše glumce, Linđo, naš orkestar i zbor (dobro, pojačani su zagrebačkim zborom i filharmonijom i to jako, jako dobro zvuči!), plesni studio Lazareti i Kolarini. I sve se lijepo (koliko lijepo jedino bi gospar Miše Martinović mogo dat ocjenu) govori ‘po naški’. Toliko se lijepo govori po naški da sam u jednom momentu pomislila da publika ne reagira jer ne razumije – jer nema više u Gradu toliko naše čeljadi koja bi shvatila što glumci govoru! Sve je lijepo ukomponirano po starinsku, a sve se tako lijepo uklopilo u današnje vrijeme – sa važnim porukama svima koji žele čut (i razumjet) što im se poručuje! Nadam se da će i gradonačelnik pažljivo pratit tekst na svečanoj ceremoniji otvaranja. Poruka je jasno poslana svima (i građanima i turističkim djelatnicima i onima na vlasti) – a ko će čut – živi bili pa vidili….

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)