Input your search keywords and press Enter.

Promocija knjige Dobro (i)li loše. Google (i)li Strina

Pozivamo Vas na predstavljanje prve 3D knjige Marine Marije Hipp “Dobro i/li loše, Google i/li Strina” koja će se održati u četvrtak, 13. travnja 2017. godine, u prostoru Čitaonice Narodne knjižnice Grad, ulica Od puča 6 s početkom u 19 sati.

Ova bi knjiga žanrovski mogla biti roman toka svijesti, popularna psihologija, čak i duhovna literatura. Knjiga funkcionira kao prepiska dvaju likova – Sve svoje i Strine, koje je povezala prijateljica Jedna.

Strina kroz svoja pisma, puna agumenata i zdrave logike, potiče Svu Svoju da otvori svoj um i prestane biti isključiva. Uspijeva ju inspirirati do te mjere da se njihovi stavovi više bitno ne razlikuju – sve dok se ne slože i stope, dorastu u lik / kompletnu osobu – simbolično nazvanu „Strina“.

„U današnje vrijeme nije lako biti mudar, niti pronaći mudrost, iako se čini upravo suprotno. U nekim prošlim vremenima, sve je bilo jednostavnije: znalo se u selu tko je mudri starac ili starica, koje tragači za odgovorima posjećuju i pitaju za savjete i mišljenja.

Danas je, drugačije – kao da se mudrost nudi sa svake štange, prodaje na kilograme…U eri informacija lakše je doznati činjenice, naučiti neko znanje, no je li to – istinska mudrost? I kako iskren tragač može pronaći odgovore u tolikoj gužvi i buci?

Ova je knjiga dragulj jer je svjedočanstvo čovjeka koji je, bez svjesne namjere da to čini, većinu svog života bio „mudrac mjesta“. Netko kome su ljudi, kao magnetom privučeni, prilazili da čuju što misli o nečemu, što će im reći. Njena je mudrost očaravajuća jer je praktična. Svaka je njena duhovna i filozofska postavka preispitana kroz prizmu mogućnosti življenja.

Ova je knjiga vrijedna jer je stvarna i zbog toga čarobna.“, kaže u recenziji ove knjige Dea Devidas. Za sve to, možemo zahvaliti autorici ove „totalno drugačije“ knjige, Marini Mariji Hipp.

Rođena Slavonka iz Velimirovca kod Našica, diplomirana socijalna radnica, a većini poznata kao jedna od najuspješnijih hrvatskih poduzetnica, koja je u ovoj knjizi otkrila i svoju drugu stranu i novu dimenziju – produhovljena, filozofski zanimljiva, argumentirana u stavovima i razmišljanjima – Jedna, Sva Svoja, Strina – Marina !

Na promociji djela sudjelovat će autorica Marina Marija Hipp. Moderator promocije bit će radijska producentica Sanja Mataja Raos.

Radi velikog broja uzvanika i interesa, molim Vas potvrdu dolaska.

Veselimo se Vašem dolasku.

Srdačno, Dubrovačke knjižnice Dubrovnik; Romb d.o.o – Našice

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *