Input your search keywords and press Enter.

Promocija Dubrovnika na indijskom tržištu

Indijski agenti oduševljeni Gradom, objavljen napis u prestižnom Mumbai Mirroru, uskoro premijera FAN-a, MICE radionice u Indiji

Niz promotivnih aktivnosti TZ grada Dubrovnika početkom ove 2016. Godine usmjeren dalekom indijskom trćištu, jednom od najbrže rastućih svjetskih emitivnih tržišta, uz niz aktivnosti u samom gradu , ali i u Indiji. Ističemo prezentaciju za pedesetak indijskih agenata održanu proteklog vikenda, objave u tamošnjim medijima, očekivanju premijeru filma FAN u travnju , kao i poslovnu radionicu posvećenu kongresnoj industriji u tri indijska grada. Tijekom 2015. godine u Dubrovniku je boravilo oko 5 tisuća indijskih gostiju koji su ostvarili dvanaestak tisuća noćenja, te je očito da postoji ogromna prostor za povećanje učinaka, koji se i očekuju ponajprije zahvaljujući bollywoodskom spektaklu FAN i navici Indijaca da obilaze destinacij koje su bile kulise za filmska snimanjanjihovih mega-spektakla.

U suradnji putnička agencije Uniline i agencije Udaan India, na studijskom putovanju u  Hrvatskoj boravilo je pedesetak predstavnika indijskih putničkih agencija. Turistička zajednica grada Dubrovnika,  za ovu značajnu studijsku grupu , priredila je posebnu prezentaciju na kojoj su predstavljene turističke mogućnosti Dubrovnika s posebnim naglaskom na snimanje filma FAN i boravak velike indijske zvijezde Shakh Rukh Khana koji je oduševljen Dubrovnikom. Prije nekoliko dana u prestižnom izdanju Mumbai Mirror, koje ima tiražu od 700 000 primjeraka, kao i na njihovom news-portalu objavljen je napis o Dubrovniku, autorice Kalpane Sunder, indijske freelance novinarke koja je kao gošća TZ grada Dubrovnika boravila ovdje u lipnju 2015. godine.

Screenshot_1

Agencija Udaan India ujedno je i vodeća kompanija za izdavanje viza za putnike iz Indije. Osnovana je 1992. godine sa sjedištem u New Delhiju i područnim uredima – Gurgaon, Mumbai, Chennai, Bengaluru i Kolkata,. Ova kompanija je prva lansirala svoj Viza portal u 2000. godini, čime je ostvarila prednost u odnosu na konkurente, jer osim uvođenja Sustava za praćenje viza i pojednostavljenjem viznog režima za putnike, pruža i usluge putovanja. Nastavljajući s „trendsetting“ pristupom u izdavanju viza, kompanija se upustila u novu ideju pod nazivom “Namaste Croatia” s ciljem promoviranja Hrvatske u pet zemalja – Indija, Nepal, Šri Lanka, Butan i Bangladeš, tako da su na putovanju bili  subagenti koji djeluju na području cijele Indije i okolnih zemalja. Cilj ovog putovanja bio je pozicionirati područje grada Dubrovnika na azijskom tržištu kao “must see” destinaciju i povećati broj indijskih turista, kao i turista iz ostalih azijskih zemalja u kojima navedene kompanije posluju.Turistička zajednica grada Dubrovnika,  za ovu značajnu studijsku grupu  s jednog od najbrže rastućih svjetskih tržišta, priredila je posebnu prezentaciju na kojoj su predstavljene turističke mogućnosti Dubrovnika s posebnim naglaskom na snimanje filma FAN i boravak velike indijske zvijezde Shakh Rukh Khana koji je oduševljen Dubrovnikom.

Također, početkom sljedećeg mjeseca, od 4. do 7.travnja u organizaciji udruge European Cities Marketing (ECM) koje je Dubrovnik dugogodišnji član i njihovih partnera globalne kompanije TMF, u tri indijska grada organiziraju se radionice o kongresnoj industriji, na kojima će biti izvrsna prigoda za promociju Dubrovnika kao atraktivne kongresne destinacije.ECM već više godina zaredom organizira ove poslovne radionice s  jedinstvenom  prillikom upoznavanja i interakcije s ključnim donositeljima odluka iz raznih korporacija i agencija koje su dio MICE industrije u Indiji. Nakon jednog od najvećih kongresnih sajmova IMEX Frankfrt koji se organizira također u travnju, u suorganizaciji Kongresnih ureda TZ grada Dubrovnika  i TZ Zagreb, u posjeeti Zagrebu i Dubrovniku boravit će nekoliko najvažnijih indijskih MICE agenata.

Jelka Tepšić, voditeljica Odjela za komunikacijske taktike, TZ grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)