Input your search keywords and press Enter.

Promet u kontaktnoj zoni Grada

U zadnjih mjesec dana u nekoliko smo navrata pročelniku UO za promet i Gradonačeniku upućivali molbe za sastanak na kojem bi raspravili probleme vezane za promet u neposrednoj kontakt zoni povijesne jezgre kao i prijedloge kratkoročnih (vatrogasnih) mjera koje predlažu građani koji te probleme najizravnije osjećaju.

Gradonačelnik je u petak 25. svibnja potvrdio mogućnost organizacije takvog sastanka u tjednu od 28. svibnja. Dosad sakupljene probleme i prijedloge rješenja naći ćete u nastavku teksta.

Pozivamo sve građane da ovdje navedene probeme i prijedloge nadopune svojim idejama i prijedlozima koje ćemo iznijet Gradonačelniku, pročelniku i ostalim sudionicima najavljenog sastanka.

Pišite nam na info@srd-je-grad.hr ili na m.me/DajmoRuke

Dubrovnik 23.5.2018

Slijedom učestalih problema u području prometa u mirovanju i prometa u kretanju u području neposredno uz povijesnu jezgru, donosimo popis najčešćih problema kako ih vide građani te prijedloge kratkoročnih rješenja. Svi navedeni problemi su nekoliko puta prijavljivani od strane građana gradskim institucijama raznim kanalima, od kontakata prema UO za promet, UO za komunalnu djelatnost, sustava Dubrovačko oko, prijavama MUPu.

Dole su navedeni prijedlozi rješenja, koje predlažu sami građani koji problem osjećaju, su kratkoročne vatrogasne mjere. Konkretna dugoročno održiva rješenja zahtijevaju izradu novih i aktiviranje zaključaka već izrađenih stručnih studija te usklađivanje s ciljevima koje postavi gradska uprava. U tom smislu, u traženju cjelovitog rješenja, apeliramo na potrebu objave rezultata dosad izrađenih stručnih studija u području prometa i otvaranje šire javne rasprave na ove teme:

Promet_parking_problemi_prijedlozi_2018-5-20

Kako bi raspravili navedene probleme i pronašli rješenja izvediva u kratkom roku, pa makar i privremena, molim Vas termin za sastanak po mogućnosti sa svim dionicima uključenim u navedenu problematiku.

Srđ je Grad

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.