Input your search keywords and press Enter.

Projekt GreenGo: Stigli prvi e-skuteri

Grad Dubrovnik, Razvojna agencija DURA i Libertas Dubrovnik u sklopu „Trećeg dubrovačkog energetskog tjedna“ koji se održava od 31. listopada do 4. studenog 2016. godine predstavit će prve rezultate projekta „GreenGo – Sustav dijeljenja električnih skutera u gradu Dubrovniku“.

 

Prve e-skutere predstavit će gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sa suradnicima u petak 4.studenog 2016 godine ispred DURA-e s početkom u 12:30 sati, a cilj je upoznavanje dubrovačke javnosti s prvom fazom projekta te sa samim e- skuterima.

Građani grada Dubrovnika i okolice će u narednom tromjesečnom periodu moći besplatno voziti e-skutere, odnosno testirati e-skutere dok će DURA i Libertas od svake vožnje prikupljati podatke putem mjerne opreme koja je ugrađena u e-skutere. Skuteri će se nalaziti u prostorijama Libertasa Dubrovnik (kod Remize) dok će se svaki vikend održavati razne promocije po različitim dijelovima Dubrovnika.

Cilj GreenGo projekta je omogućiti građanima te svim posjetiteljima grada Dubrovnika alternativni oblik mobilnosti koji će biti puno održiviji te ekološki prihvatljiviji od postojećih opcija transporta.
Korisnici će moći preuzeti e-skuter sa jedne e-stanice jednostavnim otključavanjem putem mobilne aplikacije ili RFID kartice te ostaviti e-skuter na drugoj e-stanici te platiti samo ono što su koristili. Po završetku svake vožnje dobiti će podatke o uštedama. Svi korisnici Libertasovog pokaza ili Dubrovnik Card-a će dobiti nekoliko besplatnih minuta kao i ostale pogodnosti.

Putem GreenGo projekta u prvoj fazi će biti izrađena konceptualna verzija stanica za prihvat e-skutera te sva potrebna logistika za rad. U drugoj fazi projekta koji je planiran za 2017. godinu stanice je potrebno programirati na razini glavnog projekta nakon čega DURA, Grad Dubrovnik i Libertas mogu ići u realizaciju projekta odnosno kupnju prvih 50 e-skutera te instalaciju prvih 10 stanica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *