Input your search keywords and press Enter.

Stručni tim zadužen za realizaciju projekta „Gledam svoje Konavle“ završio je višednevni obilazak Konavala, te je metodom zapažanja prostora uz prometnice evidentirao stanje i izradio fotodokumentacija, prema čemu će u sljedećem razdoblju napraviti analizu i ocjenu zatečenog stanja te izraditi fotoelaborat.
Dobiveni rezultati će se prezentirati početkom prosinca kada je planirano provesti i stručno predavanje “Stanje uređenosti i sklada prostora Konavala s preporukama i modelima razvoja”.

„Gledam svoje Konavle“ novi je projekt Agroturizma Konavle, predstavljen javnosti ranije ovoga mjeseca, kojim se želi podići svijest lokalne zajednice o potrebi poboljšanja razine uređanja i sklada u ruralnom prostoru Konavala, educirati lokalno stanovništvo kako bi se odgovornije ponašali u gospodarenju otpadom i kako bi pravilnije i skladnije uređivali privatne i javne površine čime će se doprinijeti unapređenju kvalitete prostora za posjetitelje, ali i za lokalno stanovništvo.

Stručni tim koji je zadužen za realizaciju ovoga projekta čine:
doc. dr. sc. Ines Hrdalo – krajobrazni arhitekt sa Sveučilišta u Zagrebu, mr. sc. David Kabalin, dia – specijalist za zaštitu spomenika i lokaliteta, Anita Trojanović, mag. ing. prosp. arch. – Studio LandA d.o.o. i Jelena Gale Pregelj, mag. oec. – iz udruge Agroturizam Konavle.

Za uspješnost ovoga projekta od izuzetne je važnosti komunikacija s lokalnim stanovništvom i koordinacija dionika u lokalnoj zajednici koji mogu pridonijeti rješavanju spornih elemenata u prostoru koji narušavaju sklad konavala kao destinacije izvrsnosti u ruralnome turizmu.
Projekat se provodi uz podršku zračne luke Dubrovnik i u suradnji s Općinom Konavle.

Projekt “Gledam svoje Konavle je zamišljen kao višegodišnji projekt koji će se provoditi svake godine u proljetnom ili jesenskom terminu sa stalnom nadogradnjom i jačim edukativnim karakterom upotpunjen ekološkim akcijama.

Agroturizam Konavle

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *