Input your search keywords and press Enter.

Projekt Dubravke Lošić DEPO/DEPOT

Renomirana dubrovačka akademska umjetnica Dubravka Lošić u nedjelju 29. studenog u 19 sati otvorit će za javnost prostor svog ateliera , u bivšoj tvornici ulja Radeljević.

Time će tvornički pogon u kojem je umjetnost Dubravke Lošić našla svoj dom, na vrlo poseban način postati  mjesto novih susreta.
Više o konceptu Depoa nastavno iz teksta Margarite Sveštarov Šimat, zagrebačke povjesničarke umjetnosti i  likovne kritičarke.

Dubravka Lošić

DEPO/ DEPOT

(radionica,atelijer, skladište – skica za jedan sinopsis)

Pozivom u radionicu,atelijer, skladište, depo ili kako god se može nazvati trobrodni prostor halebivše uljare u dnu, po strani i na uzvisini Gruža, Dubravka Lošić -vaninstitucionalnom gestom, izvan izlagačkog protokola, njegova rektanguliranjai trianguliranja te dizajniranja – bez kalkulacija i projekcija, oslobađaseljenu, pohranjivanu, omotavanu, odmotavanu, zgusnutu i zasićenu energijusvojih desetljećima akumuliranih stvaralačkih ciklusa. Svakako nije riječ oizložbi već o svojevrsnom “spektaklu” u mizansceni ogoljele,ruinirane tvorničke hale koja se vremenom – tezauracijama onoga što je učinjenoi onoga što je još u procesu nastajanja – pretvorila u prostor začudnihakustika i nedočitljivih scenografskih sekvenci. 

pozivnica online

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *