Input your search keywords and press Enter.

Projekcija filma „Odsanjani“ s Pulskog filmskog festivala

Austrijski film „Odsanjani“ redateljice Ruth Beckermann iz selekcije Međunarodnog programa Pulskog filmskog festivala bit će prikazan u četvrtak, 4. kolovoza s početkom u 21:30 u ljetnom kinu Jadran.

Razmjenu dramatičnih ljubavnih pisama između dvije velike ličnosti njemačke poezije 20. stoljeća Ingeborg Bachmann i Paul Celana, koji se upoznaju u posljeratnom Beču, redateljici služe kao tekstualni predložak filma. U centar radnje stavlja glumce Anju Plaschg, poznatu austrijsku pjevačicu zanosnog glasa, i Laurencea Ruppa iz Bečkog narodnog kazališta, koji jedan nasuprot drugome čitaju ljubavnu korespondenciju u dojmljivom tonskom studiju Bečkog radijskog centra. Uhvaćeni su u vrtlog emocija povezanih s bliskošću i otuđenjem, fascinacijom i strahom, naime Celan je dijete ubijenih židova u koncentracijskom logoru, dok je Bachmann kći pristaše nacističkog režima, no istodobno uživaju u svojim raspravama popraćenima dimom cigarete i razgovorima o tetovažama i omiljenoj glazbi.

Do kraja 67. Igara, na programu je još jedan naslov s Pulskog filmskog festivala, švedska drama „Izgubljene djevojke“ iz programa za mlade „Dizalica“, koji će biti prikazan 12. kolovoza u ljetnom kinu Jadran. Ukupan filmski program Dubrovačke ljetne igre ostvaruju u suradnji s Kinematografima Dubrovnik. Ulaznice su dostupne na blagajnama Igara u Festivalskoj palači i u Luži te na ulazu, jedan sat prije početka projekcije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.