Input your search keywords and press Enter.

Program Mladi i Grad skupa predstavljen u Montereyu

Kao izaslanik dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića, ovaj tjedan u prijateljskom gradu Montereyu boravi pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić.


Pročelnik Katičić je u utorak, 3. studenog, na sjednici Gradskog vijeća Grada Montereya predstavio strateški program Grada Dubrovnika „Mladi i Grad skupa“, uspješne gradske projekte u oblasti društvene infrastrukture, kao i kandidaturu Grada Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. Gradonačelniku Montereya Clydeu Robersonu također je uručen poziv gradonačelnika Vlahušića da posjeti Dubrovnik za vrijeme Feste sv. Vlaha 2016. godine.

Poseban naglasak stavljen je na dosadašnje uspješne projekte suradnje dvaju gradova. Pored programa „Mladi i Grad skupa“, koji je dijelom inspiriran projektom Grada Montereya pod nazivom “Neighborhood Improvement Program”, kao primjer dobre suradnje istaknut je Dubrovački međunarodni polumaraton,  te je najavljena suradnja u projektiranju i gradnji novog dubrovačkog akvarija u gruškoj luci.

U Montereyu borave glavni tajnik Dubrovačkog saveza športova Alen Bošković i njegova suradnica Marina Majić, koji će pratiti pripreme i realizaciju Big Sur Half-Marathona te predstaviti drugo izdanje Dubrovačkog polumaratona, koji će se održati 1. svibnja 2016.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)