Input your search keywords and press Enter.

Program IK-a Futura za Europski tjedan robotike

Ovaj tjedan od 23.11. do 29.11. je Europski tjedan robotike (European Robotics Week 2015) u kojem se u cijeloj Europi održavaju radionice, predavanja, izložbe, obilasci laboratorija i natjecanja iz robotike.

Ovo je peta godina da se održava Europski tjedan robotike, a druga godina zaredom da se i Informatički klub Futura uključio u obilježavanje ovog tjedna. Na Europski tjedan robotike Informatički klub Futura je i ove godine prijavio 3 događaja:
  • Radionice robotike za sve uzraste: Radionice koje održavamo svaki utorak od 16:30 do 19:00 na kojima učenici osnovnih slažu i programiraju fischertechnik robote, a učenici srednjih škola, studenti i stariji polaznici rade s Arduino pločicama i raznim senzorima.
  • Crabster – podvodni robot: Predavanje profesora Jihong Lee-a o njihovom podvodnom robotu Crabster. Profesor Lee dolazi iz ROCI Laba, Odjel za mehatroniku, Chung-am National University Daejon, Korea. On je gostujući profesor na Odjelu za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku ovu akademsku godinu. Predavanje će se održati u srijedu 25.11.2015. s početkom u 10:00 u dvorani D01 na Sveučilištu u Dubrovniku (zgrada Ćira Carića 4, Lapad).
  • Izložba Rukama složeno: U sklopu Foruma mladih na izložbi Rukama složeno sudjelujemo s fishcertechnik modelom semafora, fischertechnik robotima, lego modelima obnovljivih izvora energije i Arduino modelima koje su konstruirali i isprogramirali polaznici naših radionica robotike. Izložba se otvara u srijedu 25.11.2015. u 18:00 u Lazaretima.

S ovim radionicama, izložbom i predavanjem i ove godine je Informatički klub Futura najaktivniji u Hrvatskoj, kao jednoj od zemalja u koji se održava Europski tjedan robotike.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)