Input your search keywords and press Enter.

Program dvadesetog Le petit festivala u Dubrovniku

Upitao sam dječaka koji je gledao frnju kroz zrake sunca.

“Što to gledaš maleni?”

“Ne gledam, već tražim.”

“A što tražiš?”

“Ono, čega nema u video igricima, niti na televiziji…”

“A to je?”

Moj najdraži režiser.

“On pravi filmove?”

“Da, ali to nije on već ona. Ona pravi i snove. I moje najdraže želje pretvara u stvarnost. Jedino ona zna patnju, tugu pa ponekad i samu smrt promjeniti u sreću.”

“Kako se ona zove?”

“Ljepota mašte!”

Eto, baš to… je tema jubilarnog, dvadesetog Le Petit Festivala.

ZA LJEPOTU MAŠTE!

 

PROGRAM LE PETIT FESTIVALA 2024.

 

25. lipnja u 21:00 – Studio Pulitika

Izložba: “Za Ljepotu Mašte”

Le Petit Festival, vjerojatno jedini festival na svijetu koji ne želi rasti, poziva Vas na svoj dvadeseti rođendan. Dvadeset svijeća na izložbi “Za Ljepotu Mašte” sa kojima otvaramo ovaj mali festival, radovi su umjetnika iz Češke, Francuske, Belgije, Irana, Italije, Njemačke, Slovenije, Španjolske, Švedske i jednog nepoznatog, renesansnog.

 

3. srpnja u 21:30 – Art radionica Lazareti (lađa X)

Izložba: “Dvadeset godina Le Petit Festivala kroz objektive Željka Tutnjevića”

Fotograf staroga kova, ali i novih ideja koje očaravaju, jer njegovi drski i nježno romantični “click-click-click” imaju talent dječaka koji voli istraživati… Kroz dvadeset jota on je vjerno, poput krijeposne žene kapetana, pratio i istraživao ovaj Mali festival, onim iskušenjima koje je krijepilo drevne moreplovca. Dodite, da još jednom osjetite čar ovog putovanja koje traje već dvadeset godina.

 

5. srpnja u 21:30 Knežev Dvor

Koncert: “Iz tudine” Dubrovački Kavaljeri, Ljiljana Lišković

Dubrovački kaveljeri izvode svoj najnoviji program “Iz tudine”. Operna sopranistica Ljiljana Lišković pojavljuje se kao solistkinja koja plovi glazbenim putovanjima folkora, klasike i moderne muzike. Cijeli koncert jo proket dalmatinskim folkornim korjenima i inovativnom hrvatskom simfonijom koja istražuje hitove klasičnih skladatelja, moderno internacionalne muzike, pa čak i veoma dirljivu, metafizičku poeziju Anke Petričević (Sestre Marije od Presvetoga srca) i Anđelke Petričević Čenić.

 

6. srpnja u 21:30 – Knežev Dvor

Koncert: “Voilà à la Travershe” Francuska glazbena priča Nera Stipičević & Travershe

Ljepota mašte u Dvoru. Zamislite. Četiri muškatira… Tomislav Parmaća na klaviru, Mirko Prišlin i gitara, Petar Haluza sa violinom, Neven Šverko i njegov Čelo, te ona kao da je pobjegla iz romana Alexandra Dumasa, tajanstvena i vazda intrigantna Nera Stipičević će vas ukrasti… pripovjedačkim ushitom novih načina iscjeliteljske energije koju krije samo divota iskonskog stvaralaštva. Ti romantični lupeži će vam pokloniti ono najljepše što ima francuska klasična i suvremena muzika & poezija.

 

7. srpnja u 21:30 – Knežev Dvor

Koncert – Plavi nomadi svjetskog jazza Sophia Charai, Rehann Duplessy

Sophia Charai i njen devetnaestogodišnji sin pianist & pjesnik Rehann Duplessy. Njegova glazba izvire iz jazza, bluesa, Brazila on će pratiti glas svoje majke po svjetskim drumovima jazza, a ona će izvoditi pjesme na arapskom, engleskom, francuskom, španjolskom, portugalskom… kao uvijek tražeći energetsku i duhovnu dimenziju zvuka.

 

Ulaznice za sve programe su *GRATIS !

 

*zbog ograničenog prostora i broja sjedala, u publici, potrebno je napraviti rezervaciju ulaznica na info@lepetitfestival.com / lepetitfestival@gmail.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)