Input your search keywords and press Enter.

Program Doma Marina Držića u Noći muzeja 2016.

Program Doma Marina Držića za ovogodišnju Noć muzeja je sljedeći:

18:00 – Predstavljanje knjige : autor Ivo Orešković Malvasija : vino za bogove = Der Wein fur die Goetter = Le vin pour les dieux = Vino para los dioses = Vino dlja bogov = Vino per gli dei = Wine for Gods

20:00 – Otvorenje skupne izložbe „Ut pictura poesis“

Izložba „Ut pictura poesis“ (lat., književnost kao slika) predstavit će izbor od četrdesetak djela (skulptura, slika, grafika i fotografija) hrvatskih umjetnika koji su portretirali hrvatske književnike, od Držića i Hektorovića, preko Lucića i Marulića, Vojnovića i Krleže, do Ranka Marinkovića i Luka Paljetka.

Fokus programske djelatnosti Doma Marina Držića stavljen je na projekte koji omogućavaju kvalitetnije i obuhvatnije komuniciranje ove javne ustanove i njenog sadržaja s publikom. Definiravši svoje poslanje kao središnja točka za proučavanje djela Marina Držića, s proširenim opsegom na književne teme, Dom Marina Držića svoj likovni program prilagođava temama koje su obuhvaćene pojmovima „renesansa“, „književnost“, „Dubrovnik“ i „Držić“ pa će u Noći muzeja 2016. postaviti veliku skupnu izložbu hrvatskih likovnih umjetnika koji su tematizirali hrvatske književnike iz svih razdoblja, počevši s dubrovačkom renesansnom književnošću kao ishodištem hrvatske pisane riječi. Izložba ostaje otvorenom, do 1. travnja 2016. Godine.

20.30 Ansambl Plazarius – koncert renesansne glazbe

18:00 – 01:00 Predstavljanje novih predmeta u stalnom postavu Doma Marina Držića

Kušajte delicije iz Držićevog doba – autentične delicije koje se spominju u djelima Marina Držića. Jedinstvena je to prilika sljubljivanja literarno-kulturnog naslijeđa i tradicionalne dubrovačke kuhinje. Biti će to pravi užitak za nepce, svi su dobrodošli!

Tijekom manifestacije Noć muzeja 2016. godine Dom Marina Držića će raditi do jedan sat poslije noći te je svim posjetiteljima ulaz besplatan.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *