Input your search keywords and press Enter.

Prof. dr. sc. Nikša Burum novi/stari rektor Sveučilišta u Dubrovniku

Na svojoj 165. sjednici održanoj u Kampusu Sveučilišta, članovi Senata Sveučilišta u Dubrovniku tajnim su glasovanjem izabrali prof. dr. sc. Nikšu Buruma za novog rektora Sveučilišta u Dubrovniku. Prof. dr. sc. Nikša Burum izabran je za mandatno razdoblje od 1. listopada 2020. do 30. rujna 2024. godine.

 „Današnji izbor priznanje je za trud koji je ova Uprava uložila u promicanju izvrsnosti Sveučilišta. Hvala svim zaposlenicima koji su pridonijeli razvoju Sveučilišta, bez njihovog zalaganja ni naše ideje ne bi bile ostvarive. Hvala svim članovima Senata koji su mi ponovno ukazali povjerenje“, izjavio je prof. dr. sc. Nikša Burum.

Profesor Nikša Burum redoviti je profesor u trajnom zvanju na Odjelu za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Znanstveni rad nastavio je i nakon stjecanja magisterija pa je 2002. uključen kao istraživač na međunarodni projekt Analysis of Curved MicrostripAntennas čiji je naručitelj bio European Office of AerospaceResearch and Development, USA Airforce Research Laboratory. Zbog zapaženih znanstvenih rezultata dopušteno mu je da doktorat stekne izvan doktorskog studija. Tako je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 5. svibnja 2004. obranio doktorsku disertaciju s temom Modeliranje mikrotrakastihantena na sfernim strukturama pod mentorstvom prof. dr. sc. Zvonimira Šipuša.  Sudjelovao je na brojnim projektima, član je međunarodne udruge IEEE (Institute of ElectricalEngineering and Computing) i Hrvatske akademije tehničkih znanosti. Autor je i koautor više znanstvenih radova.

 

 Sandra Buratović Maštrapa

 Ured za odnose s javnostima

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *