Input your search keywords and press Enter.

Producent Robina Hooda kod dubrovačkog biskupa i gradonačelnika

Izvršni producent filma „Robin Hood: Origins“ E. Bennett Walsh sa suradnicima danas je ponovno posjetio gradonačelnika Andra Vlahušića. Na sastanku kojem je nazočio i pročelnik Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Igor Deranja bilo je riječi o posljednjim detaljima produkcije prvog filma planirane trilogije koja će Dubrovnik nakratko pretvoriti u srednjevjekovni Nottingham.

Producent Walsh predstavio je  gradonačelniku završne nacrte scenografije te ga je upoznao s planom pripremnih radnji, ali i samog snimanja koje će započeti u drugoj polovici veljače 2017. godine. Prvi scenografski elementi i kulise počet će se postavljati već u prosincu ove godine, najprije u prostoru ispod mosta na Pločama. Snimanje će se odvijati na dijelu Straduna, u Ulici sv. Dominika, na predjelu iza Katedrale i u podnožju tvrđave Minčeta.

„Na Dubrovnik smo se odlučili zbog niza dosadašnjih uspješno realiziranih projekata, a da ga nismo pronašli zbilja nisam siguran da bi neki drugi grad mogao predstavljati adekvatnu alternativu“, rekao je Walsh.

Budžet prvog nastavka „Robin Hood: Origins“, svojevrsnog „prequela“ poznatoj priči o  mitskom junaku, iznosi oko 90 milijuna dolara, dok je za marketing i promociju planirano dodatnih 100 milijuna. Kako je već najavljeno, Dubrovnik će činiti samo „srce“ marketinške kampanje.

Nakon sastanka u Uredu gradonačelnika filmska ekipa posjetila je i dubrovačkog biskupa mons. Matu Uzinića kako bi mu iz prve ruke pobliže predstavili sadržaj filma, dijelove scenarija te sve aspekte nove velike produkcije studija Lionsgate.

Filmska ekipa u proširenom izdanju od 60 ljudi u Dubrovnik stiže već za dva tjedna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)