Input your search keywords and press Enter.

Pročelnica Raguž na panelu Adriatic Sea Foruma

Na panelu ”Novi izazovi za Hrvatsku kao vodeću destinaciju pomorskog turizma”, održanog poslijepodne u okviru programa drugog dana Adriatic Sea Foruma, sudjelovala je i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž.

U ovoj je prigodi pročelnica Raguž govorila o novoj Odluci za promet oko Grada kao rješenju za pitanje prometnih gužvi, jednog od najvećih izazova s kojima se Dubrovnik suočava za vrijeme turističke sezone, a koja se naslanja na aktivnosti i ciljeve projekta Respect the City, kao i na Plan upravljanja. Naglasila je također kako u novoj EU perspektivi Grad Dubrovnik vidi brojne mogućnosti za sufinanciranje svojih ”zelenih” projekata, za koje već ima spremnu bazu vrijednu tri milijarde kuna, s posebnim naglaskom na električne brodove i povezivanje Elafita.

Uvodničar ovog panela bio je državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tonči Glavina.

Niz panela i izlaganja održano je i jutros na Adriatic Sea Forumu. Na teme poput ”Gubi li Jadran zamah u globalnom cruise turizmu?”, ” Kako poboljšati konkurentnost Jadrana u poslovanju sa superjahtama?”, ”Budućnost Jadrana kakvu želimo: održivu, prosperitetnu, pametnu… je li sve to moguće?” govorili su, između ostalih, glavni tajnik udruženja Med Cities Josep Canals-Molina, direktorica CLIA-e Europe Marie-Caroline Laurent, predsjednik organizacije Europskih morskih luka Zeno D’Agostino, predsjednik Uprave ACI-ja i počasni predsjednik udruženja Med Cruise Kristijan Pavić, kao i brojni drugi predstavnici ostalih relevantnih pomorskih udruženja, luka, gradova, agencija, pomorskih kompanija, marina.

Domaćini i suorganizatori ovogodišnjeg izdanja Adriatic Sea Foruma su Grad Dubrovnik i Lučka uprava Dubrovnik, a organizator talijanska tvrtka Risposte Turismo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)