Input your search keywords and press Enter.

Pročelnica Brnin na otvorenju međunarodne konferencije “Rat i demokracija: centralnoeuropske demokracije pod pritiskom”

Pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin sudjelovala je danas u Studentskom domu na svečanom otvorenju međunarodne konferencije “Rat i demokracija: centralnoeuropske demokracije pod pritiskom”.

Tom prigodom pročelnica Brnin uvodno je u ime Grada Dubrovnika pozdravila sve sudionike konferencije, a pitom je istaknula snažne utiske koje na društvo i pojedinca ostavlja rat u Ukrajini, spomenuvši kako je izuzetno važno promišljeno djelovanje u novonastalim prilikama, ali i onim budućim koje donose prije svega mir, prosperitet i sigurnost.

Ovogodišnje 27. izdanje CEPSA dvodnevne konferencije bavit će se pitanjima novonastalih međunarodno političkih i ekonomskih okolnosti, a koje na poseban način utječu na srednjoeuropsku demokraciju. Raspravljat će se o izazovima političkih sustava u središnjoj europi, djelovanju u području vanjske i obrambene politike,  ali i o kvaliteti demokracije, koja je poprimila snažne udarce nastalim ratom u Ukrajini.

Organizatori ovog stručnog događaja su Hrvatsko politološko društvo, Sveučilište u Dubrovniku i Srednjoeuropsko udruženje političkih znanosti (CEPSA).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)