Input your search keywords and press Enter.

Priopćenje u svezi sumnji potrošača u kvalitetu autoplina u RH

Nakon što su se u hrvatskoj javnosti pojavile žalbe vlasnika motornih vozila pokretanih na autoplin da to alternativno i ekološki prihvatljivo gorivo opet nije najkvalitetnije te da ima nečistoća koje ometaju rad plinskih uređaja, oglasio je se i Petrol plin, jedan od najvećih distributera ukapljenog naftnog plina u Hrvatskoj, odnosno popularnog autoplina.

Na njihov zahtjev, a u cilju otklanjanja sumnje u kvalitetu goriva, obavljeno je pet neovisnih tzv. ad hoc analiza prodajnih mjesta za autoplin u Hrvatskoj. Analizu na samim prodajnim mjestima obavio je Zavod za ispitivanje kvalitete (ZIK) d.o.o. i njihov neovisni, akreditirani laboratorij za analize goriva u Sisku. Nakon provedenih laboratorijskih testiranja i analize utvrđeno je da se na prodajnim mjestima Petrola i Petrol plina u Hrvatskoj prodaje autoplin u skladu s europskom normom EN 589:2012, koja propisuje kvalitetu tog ekološkog alternativnog goriva. Prema izviješću ZIK-a, koje nam je dostavljeno na uvid, vidljivo je da analizirani autoplin premašuje zahtjeve propisane sa EN 589 u količini sumpora, oktanskom broju kao i u svim ostalim traženim parametrima.

Petrol plin time je još jednom potvrdio da skrbi o potrošačima goriva i kvaliteti goriva na prodajnim mjestima Petrola te da na svojim prodajnim mjestima prodaje gorivo koje vozačima i vlasnicima voznih parkova jamči sigurnost i dobru vožnju .

Posebice sada, u “špici sezone” kada u Hrvatsku na svoj zasluženi odmor dolaze milijuni turista, među njima i velik broj „autoplinaša“ iz cijele Europe koji vrlo dobro znaju što je kvalitetan autoplin, a takav mora biti i u Hrvatskoj, sve drugo je prevara potrošača EU, zaključuju u Petrol plinu. Očekuje se da se o kvaliteti autoplina u Hrvatskoj narednih dana očituju i drugi distributeri i prodavatelji.

Odjel za informiranje i edukaciju, Koordinacija grupacije za UNP

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)