Input your search keywords and press Enter.

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić sa suradnicima primila je u utorak delegaciju talijanskog grada Sorrenta, koju su činili Alfonso Laccarino, član Gradskog vijeća zadužen za međunarodne odnose, kulturu i turizam, Paolo Pane, član Vijeća i prvi savjetnik gradonačelnika te umjetnički direktor tamošnjeg glazbenog festivala Sorrento Classica, Paolo Scibilia.

Prijemu su uz zamjenicu Tepšić nazočile pročelnica upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž, pročelnica UO-a za kulturu i baštinu Ana Hilje, predsjednica Odbora za međunarodnu suradnju dubrovačkog Gradskog vijeća Katarina Doršner, pijanistica Ivana Marija Vidović, jedna od inicijatorica dugogodišnje kulturne suradnje i prijateljstva među gradovima te kapetan Mario Dabelić, također prijatelj talijanskog gradića smještenog u napuljskom zaljevu u regiji Campania, kao i predstavnici Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Delegacija Sorrenta u Dubrovniku boravi zahvaljujući prijateljskim odnosima razvijenim s dubrovačkim umjetnicima, poglavito s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Naime, upravo na završnom koncertu festivala „Dubrovnik u pozno ljeto“, održanom u utorak navečer, direktor festivala Sorrento Classica Paolo Scibilia dodijelio je svečanu plaketu gradonačelniku Matu Frankoviću koju u njegovo ime primila zamjenica Jelka Tepšić. Ovim činom simbolično je obilježeno 15 godina kulturne suradnje ovih gradova.

Na prijemu kod zamjenice Tepšić razgovaralo se o načinima i modelima unapređenja dosadašnje uspješne kulturne suradnje u budućnosti s naglaskom na organizaciju upravo glazbenih događanja i razmjenu glazbenika. Istaknuto je da gradovi dijele dosta odrednica, a uz geografski smještaj na jugu svojih država, Sorrento je također prepoznata kulturna i turistička destinacija. Oba grada zainteresirana su za produbljenje svojih međusobnih odnosa.

Petar Ipšić

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)