Input your search keywords and press Enter.

Prijem povodom Roš Hašane: Grad Dubrovnik pomoć će uređenju prostora Židovske općine

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić  sudjelovali su u petak u Židovskoj općini Dubrovnik na prigodnoj svečanosti povodom blagdana Roš Hašana, 5777. židovske Nove godine.

U uvodnom obraćanju predsjednica Židovske općine u Dubrovniku, Sabrina Horović istaknula je podizanje spomenika žrtvama Holokausta kao najvažniji događaj u protekloj godini, pritom zahvalivši Gradu Dubrovniku i Društvu prijatelja dubrovačke starine na financijskoj pomoći pri realizaciji. Izrazila je želju za uređenjem drugog kata i potkrovlja sjedišta Židovske općine u Žudioskoj ulici. „Osim što se pri proslavi Roš Hašane osvrćemo unazad moramo gledati u prema budućnosti“, rekla je Horović, te zaključila riječima: “Budite upisani u dobru godinu!”

Gradonačelnik Vlahušić čestitao je Roš Hašanu svim pripadnicima Židovske zajednice u Dubrovniku. „Židovska zajednica i religija sastavni je dio ovog grada i ponosni smo na tradiciju koju baštinimo već stoljećima“, kazao je.

Također je najavio kako je Grad Dubrovnik spreman osigurati sredstva za izradu projektne dokumentacije za zahvat uređenja prostora te podmiriti značajan dio troškova samih radova. Radi se o prostoru koji je sada potpuno neuređen, a prema riječima predsjednice Horović poslužit će kao centar za izučavanje bogate židovske povijesti u Dubrovniku.

Svečanom prijemu između ostalih nazočili su predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, predstavnici katoličke, pravoslavne i islamske zajednice u Dubrovniku, ali i gradski vijećnici Olga Muratti, Pero Vićan i Lukša Matušić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)