Input your search keywords and press Enter.

Kako riješiti ogromne gužve na autobusnim stajalištima prema Gradu (kada doplove kruzeri u gruški porat) na autobusnom kolodvoru na Kantafigu i u gruškoj luci!?

Već godinama naš Grad muče gotovo isti problemi, preveliki broj kruzera u jednom danu nekada ih dođe i 9 što je zaista pre-previše (a na što smo toliko puta javno reagirali jer je i ekološki i kulturni problem za naš mali Grad, elafitske otoke i Jadran kada u jednom danu Grad posjeti 16.500 turista!). Onda svi turisti s kruzera po preporuci svojih vodiča /s kruzera/ idu na autobus. stajalište na Kantafig za Grad i samo ulaze u 1a i 1b. Iako im prolazi autob. stajalištem na Kantafigu grad. autobus 3 prazan oni u njega gotovo ne ulaze! Tada se stvaraju velike gužve… i nervoza!
Dugi niz godina odlično surađujemo s JP Libertas gotovo 20 godina i zaista možemo reći sve pohvale o ovom vrijednom kolektivu! Puno puta smo pisali vodstvima JP Libertas o problemima gužvi, uključenju više autobusa na liniji 1a i 1b te o sistemu naplate ali zbog raznoraznih okolnosti svi ti naši prijedlozi nisu do danas usvojeni a što ne znači da jednom neće!
Jedan od naših prijedloga je bio da na izlazu turista s kruzera odnosno morske granice odmah na grad. autobus. kolodvoru stoje nasmiješene djevojke i mladići (dvoje do četvero) obučeni u uniforme „Libertasa“ s košaricima punih letaka s raznim uputama koje bi uz dobrodošlicu u naš Grad usmjeravali turiste na obližnju mjenjačnicu a potom na posebne autobuse JP Libertas na kojima bi na engleskom pisalo da je to bus za Grad (po mogućnosti s klimom ili cabriobusevi) koji bi stajali na peronima spremni za prijem turista s kruzera.
Isto tako bi na Pilama (koje imaju sve manje prostora kako za nas domicilno stanovništvo tako i za naše brojne turiste) bi trebao stajati posebni Libertasov autobus ili autobusi za natrag u gruški porat (zna se kada je odlazak svakog kruzera) gdje bi ispred stajale djevojke i mladići obučeni u uniforme JP Libertas i usmjeravali turiste te im pružali sve potrebne informacije. Ova ideja bi se mogla sprovesti u suradnji s Turist. zajednicom Grada. Isto tako bi trebalo povećati broj autobusa prema Mokošici i nase, zatim Kantafigu posebno u „špicama˝ kao i ukinuti naplatu karata u grad. autobusima kao što je tu u drugim većim gradovima u Hrvatskoj! Jučer smo u svezi našeg prijedloga razgovarali s jednim od dispečera JP Libertas koji nam je rekao da upravo na njemu rade što nas jako veseli!

Vjerujemo da će JP Libertas prihvatiti i sve ostale naše dobronamjerne prijedloge te uz pomoć Turističke zajednice Grada riješiti ove goruće aktualne probleme koji muče i nas građane korisnike javnog gradskog prijevoznika Jp Libertas kao naše brojne turiste posebno kruzeraše!

Predsjednica: Jadranka Šimunović

Na znanje: Turist. zajednica Grada – Direktorica: gđa Romana Vlašić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)