Input your search keywords and press Enter.

Turistička zajednica grada Dubrovnika proteklog vikedna gostovala je na Bledu uz svečanu proslavu Dana općine Bled koji se obilježava 10. travnja.

Prigodni poklon koncert Dubrovnika Bledu klapskog i trubadurskog ugođaja, održale su dubrovačke klape Kaše i Ragusa, te glazbeni sastav Dariva. TZ grada Dubrovnika je u subotu 11.travnja organizirala tri prezentacije na kojima je predstavila turističku ponudu Dubrovnika, posebnim podnevnim i zajedničkim poslijepodnevnim nastupima klapa i štandovima s promidžbenim materijalima na taraci Vile Prešern uz šetnicu Bledskog jezera i na taraci kavane Hotela Park, te izazvala veliku pozornost Slovenaca i mnogobrojnih posjetitelja ovog prekrasnog slovenskog turističkog odredišta.

U Festivalnoj dvorani otvorena je i prigodna izložba grafika i prezentacija knjige Dubrovnik autora Osvalda Cavalinia Cave prevedena na slovenski jezik, u organizaciji dubrovačke udruge D’art i Tee Batinić, te izložba likovnih radova Vulka Hajdića.

Svečana akademija u povodu Dana općine Bled održana je u Festivalskoj dvorani u petak 10. travnja , na kojoj je župan općine Bled Janez Fajfar dodijelio priznanja TZ grada Dubrovnika koje je primila direktorica Romana Vlašić kao izraz posebne zahvalnosti na suradnji i promociji dvaju gradova, te poznati turistički djelatnik Đuro Market za osobni doprinos suradnji Bleda i Dubrovnika.

Napomenimo da je za dugogodišnju povezanost slovenskog i hrvatskog grada najzaslužniji poznati dubrovački ugostitelj Ivo Rudenjak,počasni građanin općine Bled, koji je bio nazočan i ovog puta i zahvaljujući kojemu se sustavno održavaju snažne gospodarske i turističke veze između Bleda i Dubrovnika. Svakako je potrebno istaknuti da su niz desetljeća naši gradovi uvezani i zajedničkim turističkim programima, turama koje kreću iz Slovenije i završavaju u Dubrovniku, a posebno su omiljene među japanskim i korejskim turistima.

Slijedeći korak u suradnji je gostovanje regije Gorenjska, kojoj pripada Bled, na drugom izdanju Good Food festivala u listopadu , kojeg organizira TZ grada Dubrovnika.

Jelka Tepšić, voditeljica Odjela za komunikacije, TZ grada Dubrovnika