Input your search keywords and press Enter.

Priče spajalice

NOĆ KNJIGE ove godine traje od jutra do sutra. Narodna knjižnica Grad počinje program matinejom za najmlađe, pričanjem priča „Vuk koji je htio biti druge boje“ (10:00) i Vuk koji je htio obići svijet (11:00) francuske autorice Orianne Lallemand.
Poslijepodnevni program započinje u 17:30 s „Bila jednom…“, priče namijenjene djeci od 6 do 10 godina koje pričaju srednjoškolci, učenici Klasične gimnazije.
Program se nastavlja u Saloči od zrcala, gdje od 18:30 slijedi druženje sa slikovnicom „Pavle i Đivo u vremeplovu Republike“. U goste dolaze autorica teksta Aleksandra Piteša Orešković i ilustrator slikovnice Robert Kralj. Kako je bilo u doba Dubrovačke Republike dočarat će Tajana Martić, Pavo Ivanković i Tana Michl, a ovom prigodom slikovnica će se moći i kupiti. Nakon druženja s Pavlom i Đivom na rasporedu je lutkarski igrokaz „Pjetlićeva družina“ u izvedbi učenika 4. razreda OŠ Ivana Gundulića koje su pripremile Karmela Grgurević, Sonja Karamehmedović i Hana Čerimagić Sarić.
Radionica stripa za osnovnoškolce (17:00) održat će se u Znanstvenoj knjižnici, a radovi će biti izloženi na Dječjem odjelu Narodne knjižnice Grad.
U ogranaku Mokošica program je u potpunosti posvećen djeci i mladima. Manifestaciju otvara bajkopričalica Vanja Balent u programu pod nazivom „Vrijeme je za priču“ (10:00). Poslijepodnevno druženje započinje u 16 sati „Pričama braće Grimm“, a u 17:30 slijedi susret sa spisateljicom Renatom Zlatković i „Priče spajalice“. Kviz iz književnosti za učenike od 5. do 8. razreda, „Lektirko“, na rasporedu je u 19:30. Za kraj programa organizirana je akcija razmjene knjiga između korisnika pod nazivom „Knjige mijenjaju vlasnike“ te prigodna prodaja knjiga Društva za afirmiranje i promicanje knjige i stripa „Slagalica“.

Dubrovačke knjižnice Dubrovnik