Input your search keywords and press Enter.

Prgomet: Bez Mosta nema nove Vlade, a mandatari neće biti ni Milanović ni Karamarko

Drago Prgomet, gostujući u RTL-ovoj emisiji Direkt, poručio je kako se nova vlast neće moći oformiti bez Mosta, te da će oni predložiti budućeg mandatara. Otkrio je kako to neće biti ni Milanović ni Karamarko.


“Spremni smo ući u izvršnu vlast. Činjenica je da, kada smo ulazili u izbore, nismo razmišljali o tako velikoj potpori, a ta potpora je bila jasna. Ljudi žele promjene, a ako želite promjene, morate biti dio onih koji te promjene mogu provesti, a to je izvršna vlast. S druge strane, ako ste dobro čitali izjavu gospodina Petrova, on jasno kaže da mi nećemo koalirati sa strankama koje ne žele prihvatiti onaj naš program promjena koje Hrvatska treba”, kazao je.

“Zanimljivo je da su tek u izbornoj noći dvije vodeće stranke počele govoriti o reformama i promjenama, to tijekom kampanje nismo čuli. Poštujemo legitimitet i jedne i druge stranke, ali o novom mandataru odlučuje MOST, a to neće biti ni Karamarko niti Milanović. Učinit ćemo sve da dijalog prođe i da do novih izbora ipak ne dođe”, rekao je Prgomet.

Prgomet nije želio otkriti kome je bliži, ali je još jednom priznao da kontakti s obje strane postoje.

“Petrov je razgovarao i s Milanovićem i Karamarkom, činjenica je da je Milanović uputio čestitke meni, činjenica je i da je zvao međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač, ja mu nisam uspio odgovoriti… Prema tome, očigledno postoje pozivi i postoji volja”, rekao je Prgomet.

Index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.