Input your search keywords and press Enter.

Prezentacije dubrovačke zimske ponude u Zagrebu

Turistička zajednica grada Dubrovnika u Zagrebu je u srijedu  2.prosinca održala prezentaciju zimske ponude i programa „Dubrovački zimski festival“ i to  u Tomićevoj ulici na Fuliranju u okviru programa Advent u Zagrebu. Uz izvođenje dubrovačke kolende, organizirano je i natjecanje među publikom koja je sudjelovala u nagradnoj igri pjevajući ovaj lijepi starinski napjev, uz pratnju Tria Taliri  i voditelja Roberta Boškovića Žarka. Dubrovačku kolendu najbolje je izvela studentica iz Zagreba Anamarija Tomašević, a nagrađena je vikend boravkom u hotelu RadissonBlu – Dubrovački vrtovi sunca te „Dubrovačkom karticom“. 

Tradicionalni običaj kolendavanja – pjevanja posebnog napjeva  od vrata do vrata koji se u našem gradu zadržao i živi kod svih generacija Dubrovčana predstavljen je danas glavnom hrvatskom gradu.

Uz bićerin, prikle i tradicionalne arancine, suhe smokve i bruštulane mjendule gosti na „Dubrovačkoj kolendi“ uživali su u dalmatinskim i dubrovačkim napjevima Trio Taliri, dok ih je Robert Bošković Žarak i direktorica Romana Vlašić upoznali su s najvažnijim događanjma tijekom zime, a organizator novogodišnjeg maratona Petar Mišo Mihočević  predstavio je ovu utrku koja se 1. siječnja 2016. organizira po drugi put.

TZ grada Dubrovnika po prvi put je organizirala ovakvo predstavljanje zimske ponude Grada, koje je zaista izazvalo pozornost Zagrepčana , ali i brojnih Dubrovčana sa zagrebačkom adresom koji su uživali u skladnoj atmosferi i tradicionalnoj kolendi.

Jelka Tepšić, voditeljica Odjela za komunikacije, TZ grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *